28. januarja 2011

Koliko ponudniki turističnih storitev, ki se predstavljajo na sejmu Alpe Adria: Turizem in prosti čas, mislijo na želje gorskih kolesarjev in na to, da bi jih obdržali na pravi strani zakona.

Sejem TIP je pred dvema letoma doživel tudi poskus vključitve mini kolesarskega sejma, ki pa je dokaj klavrno propadel. Tudi po tem pa se sejem s polnim nazivom Alpe Adria: Turizem in prosti čas podobno kot slovenski turizem nasploh v tiskanih in video publikacijah rad predstavlja tudi s podobami “odštekanih” gorskih kolesarjev v akciji (kajne Edi?). Mtb je očitno res pravi magnet!

Tudi vrsta razstavljalcev na sejmu je svoje prostore okrasila z gorskimi kolesarji, natisnjenimi na velike površine. Pa tudi sicer kaj razmišljajo o gorskih kolesarjih kot svojih gostih? Kam jih usmeriti na kolesarjenje? Kaj si želijo? Jim le zaračunajo posteljo in poln krožnik, skozi vrata pa jih s kolesi spustijo na makadame ali v prekršek?

Nekaj takšnih vprašanj smo zastavili pred našo kamero. No recimo, saj odgovornih za povedat kaj tehtnega večinoma ni bilo na voljo, na simpatične hostese se pa ne spramljamo z zoprnimi vprašanji. Je pa vseeno malo informativno in malo zabavno. Upamo.

Povzetek: Tudi če nekateri razmišljajo o tem, z dejanji žal še nihče ni prišel prav daleč.

www.alpeadria-tip.si

Sledite nam