Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
29. februarja 2012

Mednarodna kolesarska zveza UCI je objavila celoten seznam registriranih gorskokolesarskih ekip. Med gravitacijskimi Unior Tools Team, med kombiniranimi pa Energijateam.com.

Potem, ko so že nekaj časa znana imena in postave elitnih gorskokolesarskih ekip UCI, je Mednarodna kolesarska zveza UCI sinoči objavila še celoten seznam registriranih gorskokolesarskih ekip. Zadnji čas, saj se čez dobra dva tedna začne svetovni pokal!

Število ekip je zopet rekordno, saj je prijavljenih 15 ekip več kot lani. 105 jih je, od teh jih je 72 specializiranih za vzdržljivostne discipline, 23 za gravitacijske, 10 pa ima tekmovalce v obeh zvrsteh. V smučariji bi rekli, da te združujejo alpince in tekače.
Že predstavljenih elitnih ekip, med katerimi je tudi nemška Felt Ötztal X-Bionic Blaže Klemenčič in Roberta Pintariča, je 27. Skupaj tako 132 v primerjavi z lanskimi 120.

Ekipe prihajajo iz 24 držav. Tudi potem, ko je po odhodu Tanje Žakelj in Nine Homovec s svetovnega odra sestopila ekipa Orbea Geax, ima Slovenija v tej svetovni druščini dve ekipi.

Unior Tools Team (kratica UTT), ekipo v spustu, smo pred kratkim že podrobneje predstavili.

Za marsikoga pa bo presenečenje UCI status domžalske ekipe Energijateam.com (ENR), ki smo ga tudi na mtb.si doslej omenili le enkrat med vrsticami. Na seznam svoje UCI ekipe so dali pet kolesarjev: tekmovalko v krosu Ano Zupan, “kombinatorca” Miho Halzerja ter XC mladince Gregorja Dimica, Blaža Kadivca in Luko Mihaliča. Šef ekipe je Mitja Tancik, njegov pomočnik pa Jaka Tancik.
Energijateam.com je ena od le desetih ekip s tekmovalci v obeh zvrsteh.

V turški ekipi Salcano Factory Team sta seveda na seznamu tekmovalcev Tanja Žakelj in Nina Homovec, kot vodja ekipe je naveden Luka Žele, kot njegov pomočnik pa Luka Kodra.
Skupaj v ekipah UCI naštejemo deset slovenskih kolesark in kolesarjev.

Po dolgem času je med člani UCI ekip tudi Hrvat, mladi Istran Robi Šujević v grški ekipi Team Protek.

Vse MTB ekipe UCI 2012 (izbira med elitnimi in drugimi zgoraj levo v roletnem meniju)

V uvodni grafiki znak, ki se pojavlja tudi na dresih vseh MTB ekip UCI.

Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam