Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
30. marca 2016

Rajdova šola, iščejo se sodniki, bicikel v mtb, Mahova delavnica, ne pozabi na Colio / Brda maraton, blagoslov koles, pomlad v Grožnjanu, 2x Connected, predprijave na maraton Vipava, na Slavnik s PZS, Kras na dlani, Alpe Adria BMX Verona, BSX BMX šola in pomembna etapna dirka v Vojvodini.

Rajd junior

Bi rad aktivneje in bolje kolesaril? Pridruži se Kolesarskemu društvu Rajd. Vzgoja mladine in vključevanje v kakovostni ter vrhunski šport. Pri Rajdu se lahko učiš veščin spusta, endura in BMXa. Rajd Junior je namenjen članom KD Rajd od 5. do 18. leta starosti. Te zanima? Preberi in se pridruži.

Alpe Adria BMX

Pretekli vikend v Veroni. Tudi z našimi predstavniki. Mariborski BSX Racing team in ljubljanska Rajd in UTT. Utrinki na njunih družabnih profilih BSX in Unior tools team.

Kolesarski sodnik

Društvo kolesarskih sodnikov išče sodniške pripravnike. Če se ti zdi, da si pravšnji kaliber za to delo ter želiš razširiti znanje na področju kolesarstva, izpolni prijavnico, ki jo najdeš na strani KZS.

{loadposition inside}

Maraton Brda

Ne pozabi, v nedeljo 3. aprila! Še navodila glede prevzema startnih številk. V soboto bo možno ob plačilu štartnine prevzeti številke v trgovini Kult v Solkanu do 19. ure zvečer, ali pa v nedeljo pred startom dirke med 7:30 in 8:45 v vinski kleti Dobrovo. Več informacij najdeš tukaj.

Spomladansko prebujanje

Kolesarsko seveda. V Grožnjanu med 1. in 3. aprilom. Število mest je omejeno. Če te zanima, preberi tukaj.

Povezani prvič

Ekipa Connected tudi v Hrvaškem Večernjem listu. Reportaža o prečenju Istre med najsevernejšim in najbolj južnim delom. Ekipa pa znana: Leo Gomboc, Goran Jurica in Primož Tanko. Preberi.

Povezani drugič

Na spletni strani connectedproject.net si preberi 6 razlogov zakaj NE iti v Whistler. Ob enem pa si oglej še film Whistler 2015.

Na Slavnik

V soboto 2. aprila spomladanska tura Komisije za turno kolesarstvo pri PZS. Start ob 9:30, zbor kakšne pol ure prej v Hrastovljah. Potem pa na Slavnik in čez Črni Kal nazaj. Več informacij najdeš na tem naslovu.

Zgodnji tiči

MTB maraton Vipavska dolina. Do 5. aprila se lahko prijaviš nekoliko ceneje. Informacije najdeš tukaj. Več o dogajanju med prvomajskimi prazniki si lahko prebereš na njihovi spletni strani.

Kras na dlani

Do 14. maja je še dolga. A bolje prej, kot prepozno. NaAnoBjrco je ena fina tura po Krasu s čudovitimi razgledi in na koncu z zasluženim vrčkom domače BJRCE. Dogodek na facebooku.

Točke UCI

V Vojvodini je pretekli teden potekala zanimiva etapna dirka, sicer brez slovenskih udeležencev, kjer so se borili za še kako potrebne točke v olimpijski sezoni. Kot zanimivost. Štartnina ni bila poceni, kar 600 eur je znašala. Lahko pa poročamo o tem, da je Jovana Crnogorac, mladi up kroskantrija, dosegla olimpijsko normo. Rezultati.

BMX šola Maribor

Športno kolesarsko društvo BSX racing team pod strokovnim vodstvom organizira BMX šolo za otroke vseh starosti. Več informacij tukaj.

Mah

Danes zvečer Mah (delavnice in nasveti) v istoimenski okrepčevalnici predstavlja E -kolesa. Njihove prednosti in slabosti. Če imaš čas, se pridruži. Od devetnajste ure dalje. Za dvorano Poden v Škofji Loki.

Bicikel

Spletna stran bicikel.com širi svoje poslanstvo. Da ne pišejo le o cestnem kolesarstvu, sedaj skrbi Matej Kainz, ki bo tedensko (predvidevamo) objavljal novičke iz gorskokolesarskega sveta.

KD Melamin

16. aprila bodo v KD Melamin organizirali tradicionalni blagoslov koles. Pred dogodkom pa skupinska vožnja do Suhega potoka. Informacije na njihovi spletni strani.

Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam