6. marca 2016

Maxime Marotte in Sabine Spitz sta zmagovalca zadnje dirke za Cyprus Sunshine Cup 2016.

Voroklini XCO

Na začetku so bili na mednarodni dirki na Cipru v vodstvu trije. Maxime Marotte in Jordan Sarrou (oba BH Sr Suntour-KMC) pa sta v drugem delu dirke uprizorila  ekipno vožnjo in Ondrej Cink (Multivan-Merida) jima ni mogel slediti. Na zadnjem vzponu je moral popustiti tudi Sarrou in Marotte je tako slavil svojo prvo zmago na Cipru pred Sarroujem in Cinkom.

V drugem krogu se je nesrečno poškodoval Jaroslav Kulhavy (Specialized Racing). Na spustu mu je padla veriga med kaseto in napere. Sestopil je in jo popravil ,a ko je spet skočil na kolo, je to naredil tako močno, da se je veriga pretrgala. Padel je in se pri tem ujel na dlan. Zapestje ni zdržalo in po zadnjih novicah je zlomljeno na dveh mestih.

Pri ženskah se je borba vodila med Sabine Spitz in Gunn-Rito Dahle-Flesjaa (Multivan-Merida). Spitzova je bila močnejša na vzponu in Rita na spustu. Tako sta se lovili štiri kroge, ko Rita ni mogla več slediti na vzponu in Sabina se je odpeljala in zmagala s prednostjo dvajsetih sekund. Tretja je bila Jana Belomojna (CST Superior Brentjens), ki je v zadnjem krogu ujela in prehitela Ekaterino Anoshino iz Rusije.

Skupna zmagovalca Cyprus Sunshine Cup 2016 sta tako postala Gunn-Rita Dahle-Flesjaa in Maxime Marotte.

Tanja Žakelj (Unior Tools Team) je bila na zadnji dirki sedma.

Po dirki je povedala:
“Trenutno sem malo razočarana. Za današnjo dirko sem imela višja pričakovanja, saj sem bila v primerjavi z XC dirko prejšnji konec tedna, ko so potekala etapna tekmovanja, precej bolj spočita. V prvih krogih sem izgubila res preveč časa, ampak hitreje ni šlo. Nadaljevanje je bilo boljše. V drugi polovici dirke sem našla pravi ritem in lepo napredovala. Realno bi morala že prej vedeti, da brez hitrih treningov ne morem biti zraven od štarta. Ti pridejo na vrsto sedaj, ko je za mano dober sklop priprav tu na Cipru. Po to sem tudi prišla in lahko grem mirne glave domov.”

Tanja ima čez slab mesec na sporedu Kamenjak Rocky Trails in vmes še dve dirki v Italiji in pa seveda SloXcup na Ledinah. Sezona se počasi začenja zares in tudi prva dirka svetovnega pokala v Cairnsu v Avstraliji se počasi približuje.

Rezultati na cyclingcy.com

Uvodna fotografija Armin M. Küstenbrück.

Sledite nam