XC Samobor
14. septembra 2020

BBK Šišmiš je v soboto in nedeljo organiziral dve dirki, Samobor Uphill in že 27. izvedbo XC Samobor. Sobotna je štela za hrvaško državno prvenstvo v vzponu, nedeljska v olimpijskem krosu pa je bila kategorije UCI C1.

Na startu so bili Slovenci Rok Naglič, Blaž Žle, Jaka in Jan Starman ter Iztok Kuret.

V kategoriji elite se je v močni mednarodni konkurenci odlično odrezal Rok Naglič (Calcit Bike Team), ki je zasedel peto mesto in za zmagovalcem, Romunom Vladom Dascalujem (Team Trek-Pirelli) zaostal 4 minute in pet sekund. 23-letni Dascalu je lanski svetovni in evropski prvak ter zmagovalec svetovnega pokala med mlajšimi člani.

Drugi je bil Italijan Simone Avondetto (Team Trek-Pirelli), tretji pa Francoz Maxime Loret (Scott – Creuse Oxygene Guere).

V kategoriji mladincev sta si stopničke priborila Calcitovca Blaž Žle, ki je zasedel drugo mesto, in Jaka Starman, ki je bil tretji. Zmagal je član domačega kluba BBK Šišmiš Fran Bošnjak.

Slovenci smo imeli še predstavnika v kategorijah master B in C. V kategoriji master B Jan Starman (Calcit Bike Team) dirke ni končal, med masterji C pa je Iztok Kuret – Izo (KD Alpe SiS) zabeležil zmago.

Vrstni redi

Poročilo in več fotografij na mtb.hr:
XCO Samobor Report: Očekivana pobjeda svjetskog prvaka

Poročilo tudi na bbk-sismis.hr.

Naslovna fotografija organizator

Sledite nam