1. septembra 2012

Svetovna prvaka v 4krosu Švicar Riger Rinderknecht in Nizozemka Anneke Beerten. Od naših v osmino finala le Matija Stupar, uvrščen na 20. mesto.

Nizozemka Anneke Beerten je v 4krosu svetovnega prvenstva v gorskem kolesarstvu v Leogangu ubranila lanski naslov prvakinje. V velikem finalu je prehitela Čehinjo Romano Labounkovo in Francozinjo Celine Gros, medtem ko je domača favoritinja Anita Molcik iz igre za kolajne izpadla že s padcem na prvem skoku.

31-letni Švicar Roger Rinderknecht, ki je že pred prvenstvom napovedal upokojitev, bo kariero končal kot svetovni prvak, potem ko je na najpomembnejši dirki sezone v 4X že trikrat osvojil srebro. V karieri je nastopil tudi na obeh BMX dirkah na olimpijskih igrah. Nocoj se je v velikem finalu od prvega skoka bil boj le med njim in Čehom Michaelom Mechuro, potem ko sta tam padla njuna rojaka David Graf in Tomaš Slavik.

Od petih Slovencev se je v drugi krog bojev na izpadanje uvrstil le Matija Stupar in zasedel 20. mesto. Druge so pestili slabši štarti in malo možnosti za prehitevanje. Vodja naše 4X ekipe Klavdij Blažko je bil po neugodnem razpletu kar jezen na tekmovalce, da razen Fučke niso poskušali hitrejše linije v tretji ravnini, ki je vključevala velik skok.

Izjave Slovencev v videu na dnu.

Vrstni redi

ženske
1. Anneke Beerten (Niz)
2. Romana Labounkova (Češ)
3. Celine Gros (Fra)
4. Anita Molcik (Avt)
5. Lucia Oetjen (Švi)
6. Melissa Buhl (ZDA)
7. Steffi Marth (Nem)

moški
1. Roher Rinderknecht (Švi)
2. Michael Mechura (Češ)
3. Tomaš Slavik (Češ)
4. David Graf (Švi)
5. Michal Prokop (Češ)
6. Lukaš Mechura (Češ)
7. Graeme Mudd (Avs)
8. Benedikt Last (Nem)

20. Matija Stupar (Slo)
34. Kristjan Medvešček (Slo)
36. Urban Rotnik (Slo)
37. Matej Stapić (Slo)
43. Jani Fučka (Slo)

Vrstni redi na strani UCI

www.saalfeldenleogang2012.at

Na uvodni fotografiji Matija Stupar (23) v prometu. Foto Vanja Kodermac.


Sledite nam