30. januarja 2015

Priprave in cilji mešane ekipe ETIS s Petrom Veselom in Ivonne Kraft za etapno dirko v Južni Afriki. 

Kot smo že poročali, bo tudi letos na Absa Cape Epicu nastopala mešana ekipa ETIS s Petrom Veselom. Letos v navezi z Ivonne Kraft, s katero Peter deli že grenko-sladke izkušnje iz leta 2011.

Pripravljata se več ali manj vsak zase, saj sta dovolj izkušena in si zaupata. V tem tednu pa je Ivonne prišla malce bolj južno in s Petrom sta opravila nekaj dni skupnega treninga. Bolj za sprostitev in druženje kot kaj drugega. Oba sta preko zime dobro trenirala, čeprav razmere niso bile ravno idealne.

Ivonne pravi, da je večino treninga opravila z fizičnim delom ob gradnji hiše, ki sta jo s partnerjem Walterjem pričela lansko leto. Sicer se sliši kot šala, a vendarle je bil tudi to del treninga. Seveda je bila tudi na kolesu a bolj za vzdrževanje kondicije, ki si jo je nabrala na etapni dirki Brasil Ride, ki jo je konec oktobra s partnerjem suvereno zmagala.

Prav ob odhodu na istrske priprave je dobila tudi svoje, kot sama pravi, sanjsko kolo. To je Niner Air 9 z XX1 in vilico RS-1. Želela si ga je že nekaj let, odkar ga je dobila na posodo, ko je v Kanadi opravljala službo kolesarskega kurirja. Geometrija in občutek na kolesu ji zelo odgovarjata in veselje pri vožnji ji vidiš na obrazu.

Petra Vesela ni potrebno posebej predstavljati. MTB odvisnik v narekovajih, trenira redno skozi vse leto. Polna ga je domača Cerknica in “hausberg” Slivnica. Odzove se povabilom ekipe Adria Mobil na skupne vožnje, kjer pravi, da izkusi tekmovalne razmere. Njegov pristop je profesionalen, pa čeprav žonglira družino in službo.

Letos vsaj na stopničke

Za letošnji Absa Cape Epic so cilji visoki. Po njunih besedah gresta na stopničke, ob dobrem razpletu pa na zmago. To obenem pomeni tudi visoko absolutno uvrstitev.

“Če boste dobro poskrbeli zame, bom lahko šla v etapah tudi preko limita,” pravi Ivonne. To pove, kako visoka je motivacija za letošnjo dirko. Petkratna zmagovalka etapne dirke Brasil Ride ve, kako doseči zastavljeni cilj.

V začetku marca ekipa odpotuje v Južno Afriko. Tokrat bo nastanitev v hiši, ki ni preveč oddaljena od startov etap. Tudi malo boljše razmere za počitek bodo blagodejno vplivale na formo.

15. marca pa na polno! Prolog v Cape Townu in potem vsak dan težje. In čez teden dni bo vse znano. Prepričani smo, da se bosta vrnila z nasmehom na obrazu!

Na uvodni fotografiji Ivonne in Peter ter Walter pred dnevi na skupnih mini pripravah, foto A.B.

   


Sledite nam