7. aprila 2011

Veliko ceste, snega in celo nekaj nogometa, pa le nekaj drobtinic z vonjem po mtb. Tako da se zadovoljimo s fiksiji in singspidi.

Iz vsebine ‘outdoor’ strani aprilske revije Sokol izpostavljamo članek Uroša Ložarja o “kolesih z eno samo funkcijo – biti drugačen”. To so kolesa brez prostega teka (fixieji) ali brez prestav (singlespeedi), marsikater sodobni model pa na vsaki strani zadnjega pesta ponuja verižnik s svojo možnostjo. Na eni strani fiksi in na drugi ss.

Uroš je opisal oblike teh koles, se poglobil v zadnje ‘flip-flop’ pesto, napisal še nekaj o splošnem slogu čistokrvnih fixi/ss jezdecev ter se na koncu vprašal – zakaj zaboga?

Sicer pa so tokrat v Sokolu pisali o raznih nogometih, o fundaciji Jureta Robiča, četrtič o Janijevih pripravah na marton Franja, prvič o opremi Shimano za 2012, o aprilskih cestnih klasikah, preskusili so dve cestni specialki (Pinarello Kobh in Orbea Onix) ter cestna pedala Look in testnih sedežih Selle Italia s poudarkom na modelu SLR kit carbonio flow.
Pogovorili so se z novo članico ženske ekipe Polet Garmin Anito Mejač, Nataša Prah je kolesarila na Konjiško goro … in to je kar to za april, kar se tiče kolesarstva.

Sledite nam