pomurski mtb pokal, fokovci
Parenzana gravel Race
Freestyle logo Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails
26. oktobra 2021

Prva sezona pomurske serije se je v soboto zaključila s četrto dirko v Fokovcih. Kdo bo še zložil regionalno serijo v 2022?

Štirje klubi s vzhoda dežele združijo moči in priredijo skupno serijo tekmovanj na majhnih prizoriščih. KSŠD Sveti Jurij s progo v Rogašovcih, ŠKTD Apače – Mlinarji, Kolesarski klub Bula iz Odrancev ter Kolesarski klub Kicker s prireditvijo v Fokovcih. En dvoboj, dva pumptracka in en paralelni slalom. Pa z več kot 70 tekmovalci v desetih kategorijah in z devetimi klubi na klubski lestvici. Preprosta spletna stran ni neka znanost, profila na Facebooku in Instagramu še manj. Ter dober logotip!

Vse pri roki, najboljši pa “v svet”

Saj ne živimo v kakšni od večjih držav, a vseeno ni pričakovati, da se bodo mladi (in manj mladi) vsak konec tedna vozili križem Slovenije za malo druženja in dirkanja na kolesih. Takšna serija z nekako po 40 km med prizorišči vikende gotovo poenostavi in poceni.

Tisti, ki morda tu najdejo voljo, pa se podajo na “državne” dirke, domači seriji v ponos. Ali pa vsi skupaj napadejo, ko pride kakšna dirka slovenskega pokala v njihove kraje, kot se je že letos zgodilo, ko je serija Pumpaj Slovenija obiskala Apače.

Prireditelji / pokrovitelji

Čisto zastonj prireditve gotovo niso niti za prireditelje, še zlasti, če se potrudijo poskrbeti za varnost, reševalce in zdravnika. A se očitno da. Tudi lokalni pokrovitelji iz Murske Sobote so priskočili na pomoč, verjetno lažje z nagradami kot z denarjem: Servis Špica MTB, trgovina in servis Biciklin, oblačila Freeride Street Wear – trgovina Moto-oprema ter trgovina in servis Ride.

Regij imamo cel kup, disciplin tudi. Klubov in lokalnih trgovcev prav tako kar nekaj. Kaj še čakamo? Koroški pokal v vzponih že dolgo pogrešamo! Je še kak dober primer?

Pa še fotogalerija s finala Pomurskega MTB pokala

Paralelni slalom stare šole! In malo skakanja, za konec pa podelitve in celo ognjemet.

pomurskimtbpokal.si

Facebook @pomurski.mtb.pokal
Instagram @pomurski.mtb.pokal

Preberi še

Prihaja Pomurski MTB pokal
Tahitre 805: Od Rogaševcev preko Bihaća in Kupresa do …

Freestyle luči
Freestyle logo Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails
Sledite nam