2. decembra 2019

Ogromen pokrit park v tovarni papirja v Nijmegenu na Nizozemskem, šestnajst kolesarjev, ki krojijo sam vrh BMXa prostega sloga, in vratolomni triki.

Šestnajst najboljših BMX kolesarjev prostega stila v disciplini park je na sobotnem tekmovanju v nizozemskem Nijmegnu pokazalo vse svoje znanje in disciplino, vsaj kar se tiče šova, dvignilo na nivo višje.

Park, ki so ga zgradili v stari, zapuščeni tovarni papirja, je vreden strahospoštovanja, saj so objekti resnično veliki in zgrajeni tako, da dopuščajo ogromne skoke in nešteto linij.

Red Bull Uncontained

… je tekmovanje dveh skupin, katerih glavna kolesarja v svojo ekipo povabita vsak po sedem kolegov.

Prvo skupino kolesarjev je sestavil Nizozemec Daniel Wedemaijer. Pridružili so se mu Jake Leiva, Pail Thoelen, Tom Justice, Declan Brooks, Marin Ranteš, Ben Wallace in Anthony Jeanean.

Drugo skupino je sestavil Kanadčan Drew Bezanson. Pridružili so se mu Irek Rizaev, Jason Watts, Morgan Wade, Kieran Reilly, Tom vd Bogaard in Alex Coleborn.

O tem, katera ekipa bo na koncu zmagala, je odločalo pet sodnikov, ki so ocenjevali pet področij: izvedba trika, raznolikost, uporaba proge, stil in pogum.


Jake Leiva v akciji! Foto Rutger Pauw / Red Bull Content Pool

“Neobremenjeno” v videu


Celoten posnetek sobotnega velikega šova v opuščeni tovarni papirja. Komentatorja dogodka sta bila Rob Warner in Sebastian Keep.

BMX stopnico višje

Če je publika zahtevala visoke skoke, jih je dobila; ko je publika zahtevala najboljše trike, jih je dobila. In konec koncev, če so kolesarji želeli premagati drugo ekipo, so morali svoje že tako perfektno znanje še nadgraditi in uspelo jim je. Na koncu je slavila ekipa Drewa Bezansona, ki je osvojila pet točk več kot ekipa “gostitelja” Wedemaierja.

Kratko poročilo na redbull.com

Naslovna fotografija Tom Bergman / Red Bull Content Pool

Sledite nam