Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
20. aprila 2017

Vsi se pridemo zabavat, nekateri gredo pa vmes še skoraj čisto zares dirkat. Na Vršič čez poldrugi mesec. S poniji, tudi novimi, ampak Goni Pony ostaja singlespeed.

Le še podrugi mesec nas loči od tretje izvedbe vzpona s kolesi pony iz Kranjske Gore na prelaz Vršič – od izziva, dirke in druženja Red Bull Goni Pony. Kdor še nima zabeleženo, naj piše: 3. junij 2017.

 

Zdaj je tisti čas, ko začnejo rasti cene starih ponijev. Kdor že ima popolnega, s kromom in originalnimi nalepkami vred, bo le še sestavil svojo kostumografijo in se veselil retro kolesarske zabave leta.

 

Koga zagotovo še čaka servis in lov na dele. Kdor razmišlja o nakupu kolesa, pa ima odslej novo možnost – kupiti čisto novega! Med drugo in tretjo izvedbo je namreč novo podobo dočakal tudi glavni zvezdnik dogodka, Rogovo kolo pony. Na vzponu na Vršič bo dovoljeno uporabljati novo kolo, a le model Pony Classic brez prestav.


Se greš zabavat ali dirkat? Oboje?

Zabava ostaja prva

Za veliko večino udeležencev naskok na Vršič s ponijem pomeni dobro zabavo in spomin na kolesarske čase v šestdesetih, sedemdesetih ali osemdesetih letih. Tudi vzpon na najvišji slovenski cestni prelaz na malem zložljivem kolesu brez prestav ni tako ekstremen, kot je videti na prvi pogled. Zlasti v kombinaciji s kakšnim korakom peš na najbolj strmih odsekih. Na Red Bull Goni Pony se eno uro poganja navkreber in ves dan zabava. Tako bo tudi ostalo.

 

Dobrodošli pa so tudi resni kolesarji, ki gredo na dosežek, na rekord ure, 45 minut in 26 sekund, ali morda na uvrstitev na stopničke, v prvo deseterico, dvajseterico … Ti imajo večji del priprav že za seboj. Njihovi poniji so uglašeni in podmazani, marsikdo med njimi bo razmišljal tudi o malce lažjem in hitrejšem kolesu letnika 2017.

 

Do štarta in po prihodu v cilj pa se tudi ta peščica predvsem zabava in tudi oni se slogovno vedno prilagodijo kolesom. Si predstavljate zmagovalca v sodobnih tekmovalnih kolesarskih oblačilih, z aerodinamično čelado na glavi? Na poniju.

 

Vse o dogodku in prijave na www.redbull.si/gonipony

#RedBullGoniPony

 

Uvodna fotografija Tomislav Može/Red Bull Content Pool

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam