BMX tahitre
9. februarja 2024

Svetovni pokal BMX na Novi Zelandiji, Katja Stupar za Slovenijo, André še vedno poškodovan, intervju z Radaelijem.

Svetovni pokal BMX Rotorua

Začetek letošnje kratke sezone bo kar na Novi Zelandiji, in sicer 10. in 11. februarja. Na startu vsi najboljši in tisti, ki bodo posameznim državam za nastop na OI Pariz 2024 skušali prinesti čim več točk UCI. Dirki na novi Zelandiji se bosta odvijali v zgodnjih jutranjih urah po našem času.

Svetovni pokal BMX na kanalu youtube

Sobotni neposredni prenos ob tretji uri zjutraj. Od 1/4 finala dalje.

Ogled BMX proge v Rotorui

Progo ti razkažeta domači matador Michael Bias, ki sicer tekmuje za francoski klub Besançon, in Filib Steiner, aktualni svetovni prvak kategorije do 23 let.

Prva Slovenka v svetovnem pokalu

Da bosta prvi dirki sezone 2024 za Slovence še bolj zanimivi, bo poskrbela Novozelandka s slovenskim potnim listom Katja Stupar, ki od lanskega leta nosi dres s slovenskim grbom. Katja bo prva Slovenka, ki bo nastopila v razredu championship, in sicer kot najmlajša tekmovalka na dirki v Rotorui. Čeprav bo to prva dirka za novpečeno članico kategorije junior, bo Katja Stupar ognjeni krst prebrodila kar v kategoriji U23. Tako imamo v olimpijskem letu tudi v disciplini BMX race Slovenci prvič tekmovalca v elitni kategoriji tega športa. @katja_stupar

Sylvain André

Svetovni prvak iz Bakuja 2018, srebrn iz Rock Hilla 2017 in bronast iz Zoldra 2019 ne bo nastopil na otvoritveni dirki sezone. Po štirih mesecih rehabilitacije eden izmed glavnih kandidatov francoske reprezentance za nastop na OI v Parizu še ni popolnoma nared.

Marco Radaeli

Tokratni gost Massimiliana Berta je nekdanji mladinski svetovni prvak, lanska številka 8 v kategoriji U23 in stari znanec BMX Race Ljubljana Marco “Rada” Radaelli. @marco_rada

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam