hočem pumptrack, alliance
20. maja 2021

Po ne prav lepem zapletu ob glasovanju za najboljši projekt v natečaju graditeljev Alliance ASE lepa sporazumna rešitev.

Sredi februarja smo skupaj z graditelji Alliance ASE zagnali nagradni natečaj “Hočem pumptrack“. Najboljši projekt lokalne skupnosti dobi izdatno pomoč pri izgradnji pumptracka. Toliko, da občinarji, ki praviloma prispevajo zemljišče, skoraj morajo prikimati in dati zeleno luč projektu.

Graditelji, ki vsako leto v Sloveniji postavijo več kot 10 takšnih objektov, na projektu ne zaslužijo ničesar. Vrnejo nekaj kolesarski skupnosti, seveda je to tudi marketinška poteza. mtb.si pa se je projektu rade volje priključil z medijsko podporo.

Sredi aprila je žirija izmed prispelih prijav izbrala tri finaliste. Sledilo je zbiranje glasov za glasovanje preko uporabniških računov na Facebooku. To se žal ni izkazalo za najboljšo odločitev, saj omogoča zlorabe. Vsi trije finalisti so izvedli odlične kampanje in ob koncu glasovanja je bilo na vrhu Športno turistično društvo Vinica tesno pred Kolesarskim klubom Črn trn iz Ajdovščine na drugem in tudi tretjeuvrščeno Društvo mladih Renče-Vogrsko ni bilo daleč zadaj.

Poenostavimo in recimo, da vsi glasovi niso bili regularni, a se hkrati nobenemu od finalistov nikakor ne more očitati prevare. Kar nekaj jeze na družbenih omrežjih se da razumeti. Iz čudovite pobude do kupa slabe volje.

Zato smo se vsi udeleženi v ponedeljek dobili na spletnem sestanku in sklenili takole, kot so zapisali pri Alliance ASE:

Kjer je volja, je tudi pot.

To smo pokazali tudi na ponedeljkovem skupnem sestanku z vsemi tremi finalisti nagradnega natečaja, ki smo ga razpisali letošnjo pomlad.

Na sestanku smo se soglasno odločili, da rezultatov iz glasovanja, kljub požrtvovalnost na vseh straneh, ne upoštevamo. Kar se je zgodilo po tej odločitvi, pa je možno izpeljati le tam, kjer so prisotni ljudje s srcem in dobro voljo.

V naslednjih dveh letih bomo zgradili vse tri pumptracke.

S strani Alianse bomo vsem trem društvom brezplačno izrisali pumptracke, priskrbeli vso potrebno dokumentacijo in zagotovili našo ekipo, ki bo s pomočjo lokalnih društev na vseh treh lokacijah zgradila pumptracke. Društva se bodo zavzela tudi za to, da se priskrbi ustrezen gradbeni material, predvsem pa nas veseli, da so pomoč ponudili tudi drug drugemu.

Časovno žal ne bo mogoče zgraditi vseh treh v letošnjem letu, se bomo pa potrudili, da bodo le ti zgrajeni v najkrajšem možnem času.

Verjamemo da je to začetek nove zgodbe. Del zgodbe ste vsi, ki ste navijali za svoje, predvsem pa pomagali širiti športni duh med vse nas. O zgodbi, ki se je začela v ponedeljek, se bo zagotovo še pisalo, saj so vsi trije finalisti sklenili, da bodo pomagali drug drugemu tako pri realizaciji projekta kot pri medsebojni promociji društev.

Preberi še

Želiš pumptrack? Podarimo ti ga!
Hočem pumptrack: Trije finalisti so tu!
Glasuj za svoj najljubši projekt v akciji Hočem pumptrack

Sledite nam