Alliance ase pumptrack
14. aprila 2021

Trije finalisti, trije videi in glasovanje do 12. maja. Kdo po tvojem najbolj potrebuje pumptrack?

Naslednji korak v nagradnem razpisu v sodelovanju z graditelji Alliance ASE. Kdo bo dočakal obisk gradbene ekipe? Oglej si videe in glasuj na dnu.

Lakeness pumptrack

Z bogatenjem športnih dejavnosti, ki bi jih prinesel pumptrack, mladi iz občine Renče-Vogrsko in okolice stremijo k razširitvi prvotne skupnosti v nek nov družbeni organizem, ki bo skozi preplet glasbe, športa, kulture in zabave združil ljudi vseh starosti, spolov in barv na eni sami lokaciji.

Po njihovem mnenju je prizorišče Lakeness idealna lokacija za nov pumptrack, saj to ni le središče njihove občine, ampak prihajajo na lokacijo tudi številni obiskovalci iz sosednji krajev. Na Lakeness zahajajo ribiči, sprehajalci, družine z otroki in rekreativci.

Pumptrack bi bil namenjen tako izkušenim kolesarjem kakor tudi začetnikom. Povabili bodo lokalna kolesarska društva, saj bi lahko na pumptracku izvajali treninge za odrasle in otroke. V viziji imajo polovično asfaltiran pumptrack, ki bi ga lahko uporabljali tudi obiskovalci s skiroji in rolkami. Nahajal pa bi se v objemu dreves, ki v poletnih mesecih nudi še kako potrebno senco.

Grifonov grbinasti poligon

Mladi v Vinici so pobudniki snovanja koncepta ureditve naselja oz. vaškega jedra Vinice, na osnovi katerega bodo v kraju v sodelovanju z lokalno skupnostjo dodajali manjkajoče vsebine in zagotovili večjo kvaliteto življenja v našem čudovitem koščku Slovenije.

Včasih se zmotno zdi, da so skupnosti v ruralnih okoljih navajene bolj tradicionalnih načinov rekreacije, vendar se z globalizacijo in dosegljivostjo svetovnega spleta vse spreminja. In Vinica kot kraj jadra na vetru vseh sprememb, ki nosijo pozitiven predznak.

Poligon bi bil umeščen v neposredni bližini centra Vinice, na stičišču pohodniških poti. V bližini se nahaja priljubljen bar s teraso in picerija. Posebnost njihovega poligona bi bila tlorisna skica viniškega grba – grifona z grozdom v roki, na katerega so izjemno ponosni. Ta bi se videla iz zraka in bližnje priljubljene pohodniške vzpetine, Žežlja.

Wajdušna pumptrack

Ajdovci so mnenja, da njihova skupnost potrebuje pumptrack zato, ker ga ni nikjer v njihovi bližini in niti v goriški regiji.

Pumptrack bi se nahajal v športnem parku Pale, ki je izhodišče vseh ajdovskih trailov, gradi se nov skatepark, parkirišča pa otroci izrabljajo za razne treninge.

V Ajdovščini delujeta dva kolesarska kluba, ki skrbita za ogromno podmladka (oba kluba imata preko 150 članov) in bi jim tak poligon prišel še kako prav. Poleg kolesarskega kluba, imajo tudi rolkarski klub, kjer je aktivnih nekaj čez 30 članov.

Park sam ima več 100 obiskovalcev dnevno, ki so pretežno športniki oz starši z otroki in tudi njim bi prav prišel tak pumptrack.

Za skupnost bo pupmtrack točka druženja ter spoznavanja novih prijateljev, za klube pa bo to poligon za treninge ter organiziranje tekem (pod okriljem Kolesarskega festivala bi izvajali tudi pumptrack tekmovanja).

Glasuj tukaj!

Glasovanje poteka do srede, 12. maja, do 12:00.

Glasuješ lahko le enkrat z vpisom v Faceebok.

Fotografija Alliance ASE

Preberi še

Hočem pumptrack: Trije finalisti so tu!
Želiš pumptrack? Podarimo ti ga!

Sledite nam