Freestyle zaposluje 2
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
27. oktobra 2018

Trinajsti Red Bull Rampage je pod streho. Nova dimenzija, noro furanje in nova era frirajda. Zmagovalec pa Brett Rheeder.

Ko misliš, da si videl vse. Ko se ti zdi, da je šel frirajd v čisto nove sfere. Letošnji Red Bull Rampage je bil drugačen od predhodnjih tekmovanj.

Novo prizorišče, pa čeprav še vedno v zvezni državi Utah, je tekmovalcem in njihovim “gradbenim” delavcem ponudilo še več možnosti pri oblikovanju najbolj norih linij. Vsaka vožnja je bila zgodba zase. Veliko padcev, neuspešnih izvedb trikov in furanje, kot ga premorejo le najboljši frirajd asi na svetu.

Letošnja deseterica

Kdor se ni izkazl v prvi vožnji, je imel z drugo možnost, da pokaže, iz kakšnega testa je. A tokrat so točke ostale pod številko devetdeset. Kanadčana Kurta Sorgeja, lanskega zmagovalca in do sedaj edinega, ki je na Rampagu slavil trikrat, je s prestola vrgel rojak Brett Rheeder. Na drugo mesto se je uvrstil zmagovalec iz leta 2014, španski matador Andreu Lacondeguy, tretji pa je bil skoraj domačin Ethan Nell, ki je svoje mojstrstvo potrdil z drugo zaporedno uvrstitvijo med najboljše tri.

1. Brett Rheeder – 89.66
2. Andreu Lacondeguy – 87.33
3. Ethan Nell – 86.33
4. Tom Van Steenbergen – 84.66
5. Thomas Genon – 83.33
6. Tyler McCaul – 82.00
7. Kyle Strait – 80.33
8. Szymon Godziek – 75.00
9. Kurt Sorge – 74.00
10. Brendan Fairclough – 67.66

Nagrado za najboljši trik je s flat drop backflipom osvojil Tom Van Steenbergen. Ljubljenec občinstva je postal Adolf Silva, nagrado, imenovano po preminulemu Kellyju McGarryju, tako imenovani “Spirit Award“, pa je prejel Brendan Fairclough.

Prvi trije
Najboljši skozi zgodovino Red Bull Rampage na wikipediji

Na naslovni fotografiji Brett Rheeder, foto Paris Gore/Red Bull Content Pool

Preberi še:
Rampage: Čigava linija je najhujša?
Red Bull Rampage skozi čas
Red Bull Rampage: Preostalih 11
Red Bull Rampage letos 26. oktobra

Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam