26. februarja 2011

Neuradno, na skrivni lokaciji, po svojih pravilih. A z nagradami za najhitrejše in transparenti. Skratka zabavno. Pod okriljem KD Rajd je potekala prva dirka zimske lige, na kateri je bil najhitrejši Nejc Rutar.

Zimska liga je seveda bolj druženje, kot zaresno dirkanje. Proga je bila kratka, vendar nikakor enostavna za dirkanje, saj je bilo spolzko blato še dodatno zamrznjeno. Mraz je pregnal še kakšnega udeleženca več, a vseeno je bilo na in ob progi zelo zabavno. Odlično druženje pred “zaresnim” začetkom sezone, ki nikakor ne bo zadnje letos.

Po dveh vožnjah je bil najhitrejši Nejc Rutar, v Sloveniji še vedno član kluba Orbea Geax, na dirkah svetovnega pokala pa letos prvo domače ime ekipe Unior Tools Team. Drugi je bil Žiga Pandur, Nejčev sotekmovalec v modro-beli ekipi, tretji pa novi član Rajda Aleš Virtič. Na “podium” se je med člani uvrstil še Matej Drnovšek, ki je skupaj s Sebastjanom Zmrzljakom zastopal barve trboveljskega kluba.

Seba je sicer zmagal med veterani, za njim pa sta se uvrstila Aleš Verbnik in Gašper Predanič (slednji je prvič nastopil na dirki).

Najhitrejši mladinci so iz vrst Rajda, prav na vrhu pa je bil Rok Hočevar, ki smo ga lani spoznali kot udeleženca kampa z ekipo Trek World Racing.

Očitno je, da si fantje želijo dirkanja in vsi težko pričakujejo prve pokalne dirke in nato prve mednarodne dirke. A do takrat nas loči še kar nekaj tednov in veliko treniranja – seveda pa tudi še kakšna dirka zimske lige.

Video z izjavami
Na našem kanalu YouTube je objavljen tudi video v katerem so tudi izjave Virtiča, Zmrzljaka, Pandurja in Rutarja.

www.kd-rajd.si

Na sliki Žan Jurca, KD Rajd (vse foto Grega S.)

Sledite nam