26. januarja 2019

Manj kot dva tedna do festivala velikih skokov v južnoafriškem Stellenboschu. Serija, za katero stojijo Reynolds, Kaudela in Vink, bo postregla s še bolj norim prizoriščem.

8. in 9. februarja bo v Južni Afriki, natančneje v bližini prizorišča dirke svetovnega pokala v olimpijskem krosu v Stellenbochu, nedaleč stran od Cape Towna, gorskokolesarski praznik velikih skokov. Prihaja tretji DarkFEST, ki tudi tokrat pod taktirko Sama Reynoldsa, Clemensa Kaudele in Nica Vinka dobiva novo podobo, s še bolj norimi linijami in s še daljšimi skoki.

Ko se gradbišče spremeni v hude linije

Bagri delajo s polno paro in tritedenski čas za renovacijo proge se počasi izteka. Poletni afriški dež je dodobra namočil tla in s tem graditeljem omogočil hitrejšo in kvalitetnejšo gradnjo.

Popravili in izopopolnili so “vzletne” in “pristajalne” točke lanskoletnih velikih skokov, na koncu linije so dodali še dva nova elementa, največji poudarek pa so namenili na koncu linije, saj so popolnoma spremenili ogromen “step-up”. Sedaj rahlo visi v desno, smer pa vodi v skoraj prosti pad proti cesti, ki vodi do še zadnjega “step up – trick” skoka.

Zna biti zanimivo, predvsem pa adrenalinsko!

Letošnji izbranci so?

Poleg treh glavnih graditeljev Sama Reynoldsa, Clemensa Kaudele in Nica Vinka se bodo na tretjem Dark Festu pomerili še:
– Tom van Steenbergen
– Adolf Silva
– Brendan Fairclough
– Ethan Nell
– DJ Brand
– Nicholi Rogatkin
– Jordie Lunn
– Graham Agassiz
– Matt Macduff
– Tom Reynolds
– Darryl Brown
– Theo Erlangsen
– Kurt Sorge
– Makken

Darkfest na facebooku

Foto organizator

Sledite nam