12. avgusta 2015

Peršak drugi najhitrejši v U21 na enduru svetovne serije v Kanadi, Štrancar 4. pri 40+.

Na peti preizkušnji svetovne enduro serije, dirki SRAM Canadian Open Enduro v okviru festivala Crankworx v Whistlerju sta nastopila dva slovenska tekmovalca, člana ekipe Orbea Enduro Crew.

Vid Peršak je zasedel drugo mesto v kategoriji do 21 let s 40 sekundami zaostanka za zmagovalcem, Francozom Adrienom Daillyjem, tretji je bil Kanadčan Spencer Wright. Vid bi bil s svojim skupnim časom 20. v članski konkurenci, kjer je že drugič letos zmagal Američan Richie Rude.

Lanski prvak v razredu nad 40 let Primož Štrancar je bil četrti za kar zvezdniško zasedbo svoje kategorije: zmagal je Britanec Woody Hole, drugi je bil Američan Joe Lawill in tretji Francoz Cyrille Pages.

Potovanje po Severni Ameriki je bila nepozabna izkušnja,” pravi Vid. “Dirka v Whistlerju je bila zelo naporna, a zato nič manj zabavna. Proge so bile tehnično in fizično zahtevne, kar mi je ustrezalo. Z rezultatom sem zelo zadovoljen, tako da se že veselim naslednjih tekem!”

“Tako kot je rekel Vid – tehnične in fizično zahtevne proge,” pa dodaja Primož. “Fizično ne samo za noge ampak za celo telo. Res je bilo potrebno DELAT. Jaz se nisem popolnoma znašel na teh trejlih. Da sem res dobro odpeljal in bil tudi takoj v cilju zadovoljen, je bila samo 3. etapa in tudi ko sem videl čas, sem rekel, to je to. Sem imel pa smolo že v drugi etapi, ko sem padel, sem poškodoval sedežno oporo, tako da je bila ves čas spuščena. Težko rečem, koliko sem potem izgubil zaradi tega, ampak gotovo več kot tretje mesto ne bi bilo dosegljivo. Drugače sva se imela z Vidom super, spoznala nekaj novih ljudi. Zelo sem vesel njegovega rezultata. To je v bistvu to, po kar sva prišla v Ameriko in Kanado.”

Oba v EWS čakata še nastopa na dirkah v Španiji (25.-27. september) in Italiji (3. in 4. oktober), kjer se jima gotovo pridruži še kakšen Slovenec.

www.enduroworldseries.com

Na uvodni fotografiji trojica najhitrejših v kategoriji do 21 let, od leve zmagovalec Dailly, tretjeuvrščeni Wright in drugouvrščeni Peršak.

Sledite nam