25. maja 2020

Četrti ljubljanski asfaltirani pumptrack je zrasel ob novem nakupovalnem središču v Ljubljanski Šiški.

V zadnjih letih je v Sloveniji zraslo na destine asfaltiranih pumptrack poligonov, a je novica, da četrtega ljubljanskega gradijo kar ob novem nakupovalnem središču Aleja v vogalu Celovške ceste in severne obvoznice v Šiški, je vseeno presenetila.

Zato smo vodstvu Aleja d.o.o., za katerim stoji investitor SES Spar European Shopping Centers, zastavili vprašanje. Kaj je privedlo do odločitve, da se ob nakupovalnem središču zgradi tudi takšen športni objekt – pumptrack proga?

Šport sodi zraven

“ALEJA je prvo nakupovalno središče v Sloveniji, ki na enem mestu odpira možnosti za popolno druženje, športne aktivnosti, zabavo, otroške dejavnosti, hkrati pa se počutiš kot doma, saj je v središču izredno veliko svetlobe, pravega zelenja in drugih naravnih elementov,” odgovarjajo iz pisarne namestnice direktorja Andreje Jamnik.

In nadaljujejo: “Prepričani smo, da prihodnost pripada središčem, ki združujejo nakupovanje, gastronomijo, prosti čas, šport in kulturo. Takšni prostori ljudem omogočajo posebne storitve in številna doživetja v njihovi neposredni bližini. Danes si ljudje od nakupovalnih središč želijo več kot le zgolj možnost za nakupovanje. Z obiskom želijo prijetno preživeti svoj prosti čas, si oddahniti, nabrati moči s kakšno športno dejavnostjo … Zato smo neposredno pred nakupovalnim središčem umestili krožni kolesarski poligon za pumptrack. Ta ima 2 stezi, manjšo dolžine približno 50 metrov in večjo dolžine približno 125 metrov ter predstavlja užitek za športne navdušence.”

Poligon je poln

Alejo so z nekaj zamude zaradi zdravstvene situacije odprli 8. maja. Po prvih tednih že ugotavljajo, da je pumptrack zelo aktualen. Ugotavljajo, da je bila odločitev o postavitvi pravilna, saj je kolesarski poligon vedno poln.

Novi pumptrack, ki je delo ekipe Alliance ASE (tudi avtorjev KoloParkov Spodnja Šiška, Bežigrad in Nove Fužine), težko zgrešiš. Najdeš ga ob južni strani nakupovalnega središča, proti soseski Celovški dvori.

Površina objekta je več kot 1000 kvadratnih metrov. Daljša linija je kar zahtevna, vključuje dva strma zavoja za 180 stopinj.

Pumptrack ni ograjen in je tako dostopen tudi, ko je nakupovalno središče zaprto. Tudi svetlobe se bo nekaj našlo ob večerih. Na voljo so celo toaletni prostori.

Pozor, te dni je lahko na pumptracku precejšnja gneča, zato veliki in hitri pazite na male in počasnejše, tudi na poganjalcih in skirojih jih je veliko in zahtevnejši krog jim je bolj všeč kot mali začetniški.

aleja.si

Preberi še
Graditelji pumptrackov zastali le za trenutek

Sledite nam