6. maja 2018

Uradna otvoritev puptracka v Celju in druga dirka za uvrstitve v jesenske finalne obračune.

Danes je bilo v Celju drugo kvalifikacijsko tekmovanje za finalne obračune, ki bodo jeseni in takrat bomo tudi izvedeli, kdo bo Kralj pumpanja. Celjski pump je zakon!

Na kratko

Uradna otvoritev prvega asfaltiranega pumptracka v Celju je minila v sončnem in toplem vremenu! Tako se tudi spodobi, če se nekaj “krsti” in preda v uradno in javno uporabo. Gledalcev ni manjkalo, tekmovalcev pa tudi ne! Serija, ki je plod sodelovanja med Alliance ASE in BSX Racing Teamom Maribor ob podpori občin, je z drugo kvalifikacijsko dirko dokazala, da je potencial in da so pumptracki velika popestritev vsakega kraja in so med mladimi vse bolj priljubljeni!

Kako so se odvijale posamične dirke?

Več kot šestdeset prijavljenih tekmovalcev in tekmovalk je obetala zanimive obračune.

V najmlajši kategoriji, letnik 2013 in mlajši, je slavil Rok Kogler (16 sekund in 71 desetink), druga je bila Tija Frank, na treje mesto pa se je uvrstil Tim Caf. Celoten podmladek na stopničkah ima članstvo v mariborskem BSX Racing Teamu.

Trinajsterica je nastopila v kategoriji 2009 – 2011. S časom 10 sekund in 91 sotink je zmagal Jošt Ložar (KD Rajd), na drugo mesto se je uvrstil Žan Kogler, tretji je bil Jaka Supić (oba BSX Racing Team).

V kategoriji 2005 – 2008 je nastopilo osemnajst tekmovalcev, najhitreje pa je celjski poligon “spumpal” Mai Pokleka (KD Lignit). Za najhitrejši krog je porabil 10 sekund in 55 stotink. Na drugo mesto se je uvrstil Luka Supić, na tretje pa Val Trinle Lampič (oba BSX Racing Team).

Najstarejša kategorija 14+, oziroma tekmovalci rojeni leta 2004 in prej, je imela tudi 18 tekmovalcev. Najhitrejši “tlačilec” na progi je s časom 9 sekund in 29 stotink postal Urban Rotnik (KK Črn trn), na drugo mesto se je uvrstil Davorin Maleković (ŠD Supersnurf), tretji je bil Tio Ošlak (BSX Racing Team).

V “ne kolesarski” kategoriji (rolerji, skiroji, rolkarji) je nastopilo štirinajst tekmovalcev, najspretnejši pa je bil Denis Novič.

Fotogalerijo pričakuj na facebook strani BSX Racing Team.

Naslednje kvalifikacijsko tekmovanje bo 19. maja v Odrancih.

Vse ostale informacije o letošnjih tekmovanjih Pumpaj Slovenija najdeš na pumpaj.si

Preberi še:
Pumpaj Slovenija: Prva dirka je uspela
Pumpaj Slovenija!

Sledite nam