21. julija 2016

Že v petek se začenja četrta izvedba festivala v zgornji Mežiški dolini. In to onkraj meje na Peci! V soboto pa na maraton.

Že v petek se začenja četrta izvedba festivala v zgornji Mežiški dolini. In to onkraj meje na Peci! Slovenske mišice so namreč tam zgradile nov 1,5 km dolg enduro spust “Peca Triler”, ki ga bodo odprli ob tej priložnosti.

V soboto je na vrsti Black Hole maraton na vseh treh razdaljah: 50 km s več kot 1800 višinci, 31 km “klasik” z 900 m vzponov ter vodeno turo Perkmandeljc z 20 km in 400 v.m. Štart in cilj v Mitneku pod Peco, kratko vožnjico navkreber iz Črne (pozor na obvoz Mušenik – Pikovo – Podpeca, desno takoj za tablo Črna na Koroškem iz smeri Raven).

Trase so nared, prijave so še odprte

V nedeljo na svoj račun pridejo mladi kolesarji z dirko slovenskega pokala v krosu SloXcup v Lešah.


Ture niso samo furanje, so tudi “črnice”

V nedeljo in v ponedeljek bodo v širši okolici Črne na Koroškem poskrbeli za celodnevne vodene ture v dveh skupinah za manj in bolj zahtevne kolesarje. Pridite za en dan ali dva!

V nedeljo zvečer vam tam ne bo dolgčas, v Mitneku bodo odprli letni mtb kino.

Prav tam vam priskrbijo tudi prenočišče, saj je to najboljše izhodišče za dogajanje prvega vikenda.

To bo ogrevanje v 10-dnevni festival, ki se naslednji konec tedna, od 29. do 31. julija, zaključi z Black Hole endurom. V petek zvečer in čez soboto za točke serije SloEnduro, v nedeljo pa še z dodatno “animacijo” za enduro navdušence.

Spet nekaj za vsakogar torej. Vsakogar, ki ima rad razgibane stezice.

www.blackhole-bikefest.com
www.facebook.com/blackholebikefest
Dogodek na Facebooku – prvi vikend

Uvodna fotografija Boris Keber

Sledite nam