Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
12. maja 2015

Skoraj 40 udeležencev prve dvodnevne delavnice o mtb poteh v Jamnici. Gradili so, se učili in izmenjevali znanje in zamisli.

S prvega “Trejl bilding vikenda”, dvodnevne delavnice o gradnji gorskokolesarskih poti, ki sta ga na Koroškem izvedla Peter Zajc (RRA Koroška) in Zavod Aliansa iz konzorcija odprimopoti.si s partnerji, poroča Peter:

Da se. S parom rok in nog. V skoraj 40 kompletih. In glavo. Ok, skoraj 40 glavami. Preteklo soboto in nedeljo, 9. in 10. maja v Jamnici na Koroškem, izveden prvi slovenski Trejl bilding vikend je pokazal, da entuziazem in prostovoljstvo lahko premikata. Ne le kupe zemlje, ampak tudi, morda pregovorno, slovensko vrtičkarstvo in nezmožnost sodelovanja.

Trejl bilding vikend je bil zamišljen kot dneva izmenjave znanja in izkušenj s področja legalizacije, vzpostavljanja, gradnje in vzdrževanja gorskokolesarskih poti. In to preizkusiti tudi na terenu. Če smo organizatorji bili morda rahlo na trnih, kako bo vse skupaj izpadlo, smo koncu presrečni. Ne le, da smo vsi prisotni, skoraj 40 gorskih kolesarjev in tudi kakšna gorska kolesarka, staknili glave in na pladenj dali (skoraj) vse, kar vemo in znamo v Sloveniji. In tega ni malo, tega je ogromno! Morda nenadejana dodana vrednost tovrstnega dogodka je bila nesebičnost in pripravljenost sodelovanja za skupno dobro. Na Trejl bilding vikendu večkrat predebatirana ideja o “mtb delovnih brigadah” ni zelo daleč od nadaljnje realizacije.

Poznamo način(e), kako do legalnega. Imamo voljo in pripravljenost. In v nekaj letih lahko z minimalnimi finančnimi sredstvi prekopljemo marsikateri konec Slovenije. Nekoč so tako nastala današnje ceste, planinske poti, telefonske povezave, celo gimnazije! Zakaj pa ne bi sami sebi in drugim ustvarili, to kar želimo in potrebujemo? Trejl bilding vikend bo delal naprej. Morda že to jesen. Do takrat pa bomo v kratkem javno objavili vso gradivo “govorcev” s prvega in ne zagotovo ne zadnjega Trejl bilding vikenda. Spremljajte nas na www.odprimopoti.si ter www.facebook.com/odprimopoti.si.

www.trejlbildingvikend.si

Na uvodni fotografiji kmečki punt na Jamnici, foto Mitja Sodja/foto-bohinj.com

Freestyle zaposluje
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam