18. maja 2013

Sobota na svetovnem pokalu je bila rezervirana za dirki fantov in deklet do 23 let ter dirko mladink. Naši brez vidnih rezultatov.

Sončni dan v Nemčiji je na prizorišče dirk svetovnega pokala pritegnil veliko število gledalcev, prizorišče pa se je tudi pokazalo v vsem svojem sijaju. Ob zelo dobri organizaciji, kaj pa je drugega pričakovati od Nemcev, se vsi navdušujemo tudi nad progo. Tekmovalcem je všeč zaradi tekočih linij in dobro premišljenih tehničnih odsekov, vsem gledalcem je všeč zaradi kompaktnosti in dobrega pregleda; tekmovalca lahko v enem krogu dejansko vidiš tudi štirikrat. Vremenska napoved za jutri žal ni tako obetavna, mladince ter nato člane in članice skoraj zagotovo čaka nekaj dežja. A pustimo se presenetiti …

… in se posvetimo nastopu naših dveh predstavnikov na dirki fantov do 23 let. Urban Ferenčak in Rok Korošec (oba Calcit Bike Team) res nista imela najboljšega izhodišča za dirko, z Urbanom pa se je poigrala še usoda. Po le dveh ovinkih se mu je na ravnini tik za tehnično cono strgala veriga in kot je rekel sam: “Dirka je bila še krajša kot eliminator.” Naj opomnimo, da tekmovalec ne sme nazaj po progi, ne glede na to kako blizu je pomoč, in zato bi moral prehoditi več kot polovico kroga, ob tem pa bi izgubil preveč časa.
Rok Korošec je v prvem delu izgubil preveč, zato mu tudi prehitevanje v drugi polovici dirke ni pomagalo, da bi prišel višje kot do 80. mesta. V zadnji krog pa ga niti niso pustili zaradi prevelikega zaostanka.
Rok je po dirki povedal: “V prvih treh krogih mi ni šlo dobro v klanec, navzdol pa sem vozil tekoče. Zadnja dva kroga se mi je odprlo in sem zopet prehiteval, vendar se je dirka zame žal končala krog pred koncem. Najslabši krog je bil zagotovo prvi, saj se je skupina ‘zabila’ v klanec in smo tekli cel prvi vzpon, veliko kolesarjev je bilo tudi na spustu.”

Dirko do 23 let je na veliko veselje domačih gledalcev dobil Nemec Markus Schulte-Luenzum, že prej v dnevu pa sta slavili Rebecca Henderson (ZDA, do 23 let) in Greta Weithaler (Ita, mladinke).

Jutrišnji progam v Albstadtu je videti takole:
9.30 – Mladinci (Blaž Kadivec, Gregor Krajnc, Matej Berger, Peter Zupančič)
11.30 – Ženske elite (Blaža Klemenčič, Tanja Žakelj)
14.00 – Moški elite

Vsi vrstni redi.

www.albstadt-mtb-classic.de

Na uvodni sliki sta Rok Korošec in Mohor Vrhovnik; avtor vseh fotografij je Grega Stopar

Sledite nam