12. julija 2015

Še en epski dvoboj med Klemenčičevo in Žakljevo, Luka Mezgec ne le popestril dirko članov, ampak jo tudi dobil.

18. kamniški kros v organizaciji Calcit bike teama na 4,77 km dolgem krogu s 180 m višinske razlike letos ni prinašal točk UCI prve ali druge kategorije temveč točke in naslove državnega prvenstva ter hkrati tudi točke slovenskega pokala.

Glavna točka sporeda (poleg dirke najmlajših na poganjalcih …) je bila seveda dirka članskih kategorij. Pri članicah še ena izdaja dvoboja Blaže Klemenčič (Habitat Mountainbike Team) in Tanje Žakelj (KD Rajd / Unior Tools Team), pri moških pa je standardno zasedbo slovenskega pokala popestril cestni zvezdnik Luka Mezgec (Giant-Alpecin), ki doma že ima tri majice prvakov med mlajšimi člani iz let 2007-2009.

Članice

Blaža je od štarta pohodila do konca, si že v prvem krogu prikolesarila 23 sekund naskoka in ga po tretjem od šestih krogov povečala na 36 sekund. Do peobrata je prišlo v predzadnjem krogu, ko je izgubila debelo minuto in Tanja je šla v zadnji krog z 38-sekundno prednostjo. Namesto desetega naslova za Blažo se je svojega petega veselila Tanja. Tretje mesto je zasedla Tina Perše (Calcit).

“V drugem krogu sem padla na koleno, s katerim sem imela težave že pred sezono, bolelo me je in moj tempo je padel,” je po dirki preobrat razložila Blaža.

Člani

Povedla sta Mezgec in lanski prvak med mlajšimi člani Grega Krajnc (Calcit bike team), po tretjem od sedmih krogov pa si je 8 sekund prednosti prikolesaril Luka. Krajnc je izgubljal iz kroga v krog, nekaj manj njegov klubski kolega Boštjan Hribovšek, branilec naslova v elitni kategoriji. Presenetljivo pa se je v boj za vrh vmešal mlajši član Gregor Dimic (Energijateam.com), dva kroga pred koncem je še dihal za vrat Mezgecu z 8-sekundnim zaostankom. A v zadnjih dveh krogih je Luka prednost povečal in osvojil svoj prvi naslov državnega prvaka med elito. Dimicu pa je pripadla majica med mlajšimi člani.

“Nastopa nisem načrtoval, odločil sem sem pred tednom dni na dopustu na morju,” je v svojem slogu dejal Mezgec, lani med drugim zmagovalec etape na dirki Giro d’Italia. “V ekipi sem jim povedal, da je dirka lahka, po makadamu, da so mi dovolili nastop.”

Med elito je srebrno kolajno osvojil Hribovšek, bron pa še en Calcitovec, letošnji novinec Luka Tavčar. Pri mlajših članih sta ob Dimica na stopničke stopila drugouvrščeni Rok Naglič (KK Ravne) in tretjeuvrščeni Krajnc.

Mladinski prvak je postal Simon Čibej (KD Sloga 1902 Idrija).

Vsi vrstni redi na prijavim.se 

Foto prijavim.se


Sledite nam