Valamar SI 2021
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
15. septembra 2015

DEŠ Fleš in občina sta zakuhala park v Šempetru pri Gorici, ki je v zaključni fazi gradnje.

V Šempetru pri Gorici raste nov kolesarski “peskovnik”, dirt linije in pumptrack razkošje na 1500 kubičnih metrih navožene zemlje.

Občina Šempeter-Vrtojba je že dlje časa načrtovala športni park, s tem namenom so že pred leti tudi postavili most čez potok Vrtojbico, a do uresničitve ni prišlo.

Fantje iz društva DEŠ Fleš iz Šempetra pa so iskali zemljišče za pumptrack. O kakšnem divjem ročnem kopanju na zemljišču za športni park na občini niso želeli nič slišati, so jih pa izzvali, naj pripravijo projekt.

Projekt so sicer pripravili, a od takrat je preteklo nekaj let, v Vrtojbnici pa kar nekaj vode. Denarja za uresničitev na občini nikdar ni bilo.

Končno so Rok Stegovec, Matej Hrovatin in Andrej Turk pobrisali prah iz vse do sedaj pridobljene dokumentacije, se ponovno usedli z občinarji in začeli tuhtati zadeve. “Kasneje je občinski svet sprejel celoten projekt, saj je poleg nas neko društvo želelo nadomestno nogometno igrišče,” pravi Dean Frank iz DEŠ Fleš.

Julija je tako občina objavila javni razpis za izgradnjo dirt in pump proge ter malega nogometnega igrišča.

1500 kubikov (100 tovornjakov!) je na svojem mestu, sledi ročno delo, za kar noben par rok ne bo odveč. Če bi pomagal, DEŠ Fleš najdi na Facebooku ali na desfles.si.

“Prvi del pump proge bi bil lahko nared v mesecu dni,” pravi Dean. “Za dirt pa čakamo še gradbeno dovoljenje za štiri metre visoko zaletno rampo, do konca leta bi morala stati.”

Ja, saj res, zima tam res ni kakšna težava. Razen morda burje … Se vidimo pozimi v Šempetru?

www.desfles.si

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam