15. decembra 2016

Unior Tools Team se poslavlja od svojih dveh škotskih fac, Ruaridha Cunninghama in Reeca Wilsona.

Slovenska mednarodna gorskokolesarska ekipa Unior Tools Team se poslavlja od svojih dveh škotskih fac, sporočajo. Ruaridh Cunningham in Reece Wilson ob koncu leta zapuščata ekipo.


Ruaridh Cunningham letos ob branjenju naslova zmagovalca na Red Bull Hardline, foto Boris Beyer / Red Bull Content Pool

Ruaridh, nekdanji mladinski svetovni prvak, se je UTT-ju priključil v sezoni 2013 in v modri majici dosegel svoje največje uspehe v članski konkurenci: lani je zmagal na dirki za izbrance Red Bull Hardline v Walesu, letos je bil tam drugi, na spustu svetovnega pokala v Lenzerheideju v Švici pa deveti.

“Ta štiri leta pri Uniorju so bila odlična, dobro smo se imeli,” pravi Ruaridh. “Od prvega trenutka so me podpirali, kot je treba, in hvaležen sem, da sem imel priložnost nastopati za to ekipo. Hvala Tinetu, Gregatu in Roku, pa tudi drugim tekmovalcem, osebju in pokroviteljem ekipe za podporo v teh letih, veselim se snidenj na dirkah v sezoni 2017.”


Reece Wilson na domači dirki svetovnega pokala v Fort Williamu, foto Klemen Humar

Mlajši Reece je kot Ruaridhov varovanec prišel v ekipo že v svoji drugi spustaški sezoni, prej je dirkal v motokrosu. V svoji prvi od dveh sezoni pri UTT je bil nekajkrat med trideset najhitrejšimi v svetovnem pokalu, letos je bil žal večino sezone poškodovan.

“Počutim se kot mlad ptič, ki vzleta iz gnezda,” je ob tej priložnosti povedal Reece. “Pri Uniorju so med pod svoje okrilje vzeli v moji drugi sezoni in me pripeljali do tu. To je bila neverjetna pot in zelo sem jim hvaležen za vse, kar so storili, in za vse naše dosežke. Čas je, da grem naprej, ni preprosto, a je vznemirljivo! Hvala vsem pri Unior Tools Teamu za vso pomoč, prijateljstvo in podporo. Vsem želim vse najboljše.”

Temelja spustaške ekipe pri Unior Tools Teamu ostajata Jure Žabjek in Žiga Pandur, imena novih tekmovalcev izvemo v januarju. Tanja Žakelj bo še naprej edina tekmovalka v krosu.

www.uniortoolsteam.com

Uvodna fotografija Klemen Humar. Levo Ruaridh in desno Reece.

Sledite nam