22. septembra 2015

V petek je Mestna občina Maribor izmed prijavljenih na razpis za najemnika proge Flow line izbrala Iztoka Tomšiča.

Minuli petek je Mestna občina Maribor izmed prijavljenih na razpis za najemnika proge Flow line na Mariborskem Pohorju izbrala Iztoka Tomšiča. Iztok, za prijatelje Ičo, je eden pionirjev gorskega kolesarstva pri nas, dolga leta je bil tekmovalec, nato tudi tehnični delegat na dirkah v spustu in vodja reprezentance, bil je tudi vodja proge na dirkah svetovnega pokala na Pohorju. Zdaj je na prvem mestu ponudnik športnega turizma na Pohorju in na še nekaj lokacijah. Na Pohorju s sodelavcu upravlja z adrenalinskim parkom, skrbi za animacijo hotelskih gostov, po stečaju ŠC Pohorje je odkupil letno sankališče …

Tomšič je bil kot samostojni podjetnik eden izmed treh, ki so oddali ponudbe (poleg njega še zadruga BikeLab in Matej Stapić), njegova ponudba za najem proge pa je bila daleč najvišja. Za dva meseca iztekajoče se letošnje sezone je ponudil 2500 evrov mesečno. Občina je za izhodišče postavila vrednost mesečnega najema zemljišč od lastnikov, ki znaša 243,16 evra. “To je moja ponudba za letos, za dva meseca oziroma kolikor bo park še lahko deloval. Za drugo leto bo drugačna, realna, saj z zviševanjem cen ne bomo dobili gostov,” pravi Iztok, ki je bil v tujini in se odpiranja ponudb osebno ni udeležil. Pozimi je pričakovati nov razpis MOM za najem v sezoni 2016.

Iztokovi načrti

Kranjčan, ki se je pred poldrugim desetletjem preselil pod Pohorje, zdaj želi čim prej usposobiti in odpreti progo Flow line in rešiti vsaj delček sezone. Otvoritev si lahko obetamo kar hitro. Z mislimi pa je Iztok že v naslednji sezoni, čeprav ga do takrat čaka še en razpis – pravzaprav tudi o letošnjem izboru še ni bil uradno obveščen: “V tem primeru moramo dobiti soglasja in dovoljenja še za dve preostali progi, to naj bi urejala mestna občina. Z eno samo progo park ne more živeti. Poleg prog moramo vzpostaviti servis in izposojo koles, oživiti avtokamp, v vznožju bi radi postavili otroški poligon. Vizija za naprej je vsako leto dodati kakšno novo progo in delati na dogodkih, na dirkah, ki so tudi že bile. Pri organizaciji sodelujemo z Društvom gorskih kolesarjev Pohorje, odprti smo tudi za sodelovanje z vsemi drugimi.”

“S športnimi dejavnostmi imamo izkušnje in podprli so nas vsi, ki so vpleteni v Pohorje. Imamo znanje, voljo in dobro ekipo. Predvsem pa je to nekaj, kar sam rad počnem,” še dodaja Ičo.

Članek na delo.si 

Preberi še:
Objavljen razpis za upravljavca (delčka) mariborskega parka

Pohorski bike park – na pragu sezone usoda kolesarjev negotova

Na uvodni fotografiji: takole si je Iztok pred leti kot vodja proge z delegatko UCI s štarta pri Lukeju ogledoval progo za spust svetovnega pokala.

Sledite nam