27. aprila 2017

V nedeljo druga preizkušnja SloEndura v sezoni 2017, šesti tržaški enduro treh dimnikov, na novi lokaciji v Bazovici in na večinoma novih trasah.

Po štartu sezone v Grožnjanu se SloEnduro ta konec tedna seli na prizorišče, ki je že doslej prav vsakič, štikrat, odprlo serijo.

Za šesti Enduro 3 Camini so prireditelji iz tržaškega kluba ASD 360 MTB izbrali novo prizorišče. Štart in cilj bosta v športnem centru Zarja blizu Bazovice nad Trstom, streljaj od slovenske meje.

Nove trase

Čeprav se bodo kolesarji na hitrostne preizkušnje tudi tokrat podali v dolino Glinščice, pa bodo trase večinoma nove. Tri so pripravljene na slovenski strani, dve na italijanski. Vseh pet bodo kolesarji spoznali na sobotnem treningu in sicer v vzpenjanjem izključno na lastno moč. Trase bodo objavljene šele v petek, tako da nihče ne bo imel prednosti.

Najspektakularnejšo etapo bodo znova izbrali za Kenda SuperEtapo. Za dirko mlajših od 17 let bodo prireditelji izbrali dve od tras.


Dolina Glinščice ima svoj slog, ritem, oprijem …

Spored

V soboto tokrat ne bo prologa, le trening med 8. in 16. uro. V nedeljo gre številka ena v boj ob 9. uri in se vrne predvidoma ob 15.30, podelitev pa bo ob 17.30.

Številčno, kot vedno v Italiji

Prijavljenih je 183 kolesarjev, poleg Avstrijcev, Italijanov in Slovencev še Madžari, Čehi, Slovaki … Tudi vsi najhitrejši iz Grožnjana in še kdo za povrhu, naprimer na domačih tleh več italijanskih tekmovalcev, pa slovenski prvak Tadej Razpet (Pedal Racing Team), ki je prvo dirko izpustil zaradi bolezni.

Podrobnosti o Enduro 3 Camini 2007 na sloenduro.com

Fotografiji Nejc Bole

Sledite nam