27. novembra 2017

Žrebanje je eden od načinov za prijavo amaterskih tekmovalcev v svetovni enduro seriji. Za slovensko-avstrijsko dirko v Jamnici in na Peci bodo na voljo tudi povabila za lokalne tekmovalce.

Sezona 2017 v svetovni enduro seriji (EWS) se je zaključila komaj v oktobru v Finalu v italijanski Liguriji, pa se že bliža nova. Amaterski tekmovalci, ki nimajo drugače zagotovljenih štartnih mest na dirkah serije, se lahko prijavijo tudi na žrebanje. Prijava na žrebanje se odpre 7. decembra. Prej 4. decembra objavijo končno razvrstitev kvalifikacijskih dirk (EWS Qualifier Series), v kateri sta bili tudi Cerkno in Black Hole, 5. decembra pa seznam tekmovalcev, ki imajo pravico nastopa v EWS 2018.

 

Prijave na žrebanje se torej odprejo v četrtek 7. decembra, minuto čez polnoč po britanskem času (GMT). Odprte bodo 48 ur, nato pa bodo izmed vseh prijavljenih izžrebali tiste, ki bodo dobili pravico nastopa na posameznih dirkah.

 

Naslednja priložnost bo 22. januarja. Takrat bodo že prijavljeni vsi tekmovalci, ki imajo zagotovljena mesta, ter ekipe. Nato bodo na spletni strani EWS odprli prijave za preostala mesta.

 

Povabila

Potem so tu še povabila, tako imenovani wildcardi. Za vso serijo jih je na voljo le 20, dobijo jih tekmovalci, ki morda zaradi poškodbe niso mogli zbirati točk na kvalifikacijskih dirkah, ali predstavniki slabo zastopanih držav. Nekaj dodatnih pa bodo imeli tudi prireditelji dirk, tudi slovensko-avstrijske v Jamnici in na Peci. Prireditelji Black Hole Bike Festa in vodstvo serije SloEnduro bodo izbrali 20 domačih kolesarjev, kar v tem primeru pomeni tako slovenske kot avstrijske ali morda še koga iz držav pod okriljem SloEndura.

 

A pozor, tudi tekmovalci, ki se zanimajo za wildcard, se morajo 7. decembra najprej prijaviti na žrebanje.

 

Podrobnosti o žrebanju in prijavah so tukaj.

 

Koledar svetovne enduro serije 2018

24./25. marec, Lo Barnechea, Čile
31. marec/1. april, Manizales, Kolumbija
13./14. maj, Olargues – Montagnes du Caroux, Francija
30. junij/1. julij, Peca – Jamnica, Avstrija/Slovenija
21./22. julij, La Thuile, Italija
12. avgust, Whistler, Kanada
22./23. september, Ainsa Sobrarbe, Španija
29./30. september, Finale Ligure, Italija

Preberi še

Svetovna enduro serija 2018 na Koroškem!

Fotografija Ma_Tej/SloEnduro

Sledite nam