Specialized turbo
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
9. marca 2018

Ena največjih in najtežjih gorskokolesarskih etapnih dirk se prične 18. marca.

Legendarna etapna dirka se letos prične 18. marca v Cape Townu in zaključi 25. marca v Val de Vie.

Če so lani na dirki prevladovali specialisti za kros, naj letos ne bi bilo tako. Čeprav so bile špekulacije pred razkritjem trase, da bo ta spet pisana na kožo tekmovalcem v krosu, ki bodo že v Južni Afriki zaradi dirke svetovnega pokala teden dni prej, temu ne bo tako.

Cape Epic je zgradil svoj sloves na dejstvih, da je ena najtežjih športnih prireditev na svetu glede na dolžino, zahteven teren in ekstremne vremenske razmere (vročina in prah). In v letu 2018 se vrača k tej “sveti trojici“ s petimi zaporednimi dolgimi etapami, ki so spet privabile privržence, ki jim je razdalja največja privlačnost te dirke. Etap bo sedem, za začetek pa 20-kilometrski prolog.

Zvezdniška zasedba

Lanska zmagovalca Nino Schurter in Matthias Stirnemann, Jaroslav Kulhavy in Howard Grotts, José Hermida in Joaquim “Purito” Rodríguez, Manuel Fumić in Henrique Avancini, Alban Lakata in Kristian Hynek, Victor Koretzky in Jordan Sarrou … in še in še bi lahko naštevali.

Pri ženskah bo spet na štartu Annika Langvad, tokrat v paru s kolegico iz ekipe Specialized, nadobudno Kate Courtney. In seveda vsa velika imena. Jolanda Neff, ki se po zlomu ključnice vrača v velikem slogu. Nastopila bo skupaj z Majo Wloszczowsko. Sabine Spitz bo v paru z Robyn de Groot, Mariske Strauss z Annie Last, Margot Moschetti z Raizo Goulao …

Trasa dirke 2018 se bo vila skozi 658 kilometrov pokrajine Western Cape in preko njenih prelazov. Skupna višinska razlika vzponov bo znašala 13530 metrov. Toda kot pravi domačin in veteran Cape Epica Max Knox, je prva polovica dirke po zahtevnem terenu tista, ki bo letošnjo dirko približala maksimumu in je primerljiva z najtežjimi izvedbami dirke do sedaj.

Favoriti letošnje dirke

Vsekakor Kulhavy in Grotts ter Schurter in Stirnemann. Načrte jima bodo zagotovo mešali Lakata in Hynek ter seveda petkratni zmagovalec Cape Epica Karl Platt in partner Urs Huber. Da pa ne bo dolgčas, bosta poskrbela Fumić in Avancini.

Pri ženskah sta najbolj na udaru para Langvad in Courtney ter Spitz in De Groot. Seveda pa ima jeklena Švicarka Esther Süss tudi svoje ambicije, čeprav ji po poškodbi Stenerhagove trenutno iščejo novo partnerko.

Dirka se začne v nedeljo s prologom v kampusu univerze Cape Town in nato pelje po zanimivi trasi nacionalnega parka Table Mountain. Leta 2015 je bila etapa že na sporedu. Takoj po prologu bo marsikaj bolj jasno. Že v nedeljo popoldne bomo videli, kdo se je prišel borit za zmago in kdo na trening in zabavo.

cape-epic.com

Foto organizator

4endurance sis 1
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam