Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
28. oktobra 2016

Prvič za točke UCI tudi po snegu! Med 19. in 22. januarjem v švicarskem Gstaadu. Upamo na sneg.

Drugi kolesarski festival po snegu bo potekal med 19. in 22. januarjem prihodnje leto. In prvič pod okriljem mednarodne kolesarske zveze. Zagotovljen tudi denarni sklad po pravilniku UCI.

Na hitro

Premierno je bila na evropskih tleh etapna dirka po snegu izvedena leta 2015 v Engelbergu, ko se je imenovala Snow Epic, leto kasneje so jo premaknili v Gstaad in preimenovali v Snow Bike Festival.

Iz prvotne dirke, ki je bila namenjena le tolstim kolesom, so jo razširili tudi na klasična gorska kolesa z običajnimi dimenzijami pnevmatik ter novi razred plus.


Čeprav izgleda lahkotno, je kolesarjenje po snegu kar naporno.

Dvakratni zmagovalec zimske etapne dirke (enkrat Snow Epic in enkrat Snow Bike Festival) je Španec Tomi Misser, odličen spustaš iz sredine devetdesetih let, konkurenca pa je vsako leto močnejša!

Festival uspešno obvladujeta Herman Coertze in Evert van Muyden z ekipo in kot pravijo organizatorji, bodo prihodnje leto pisali zgodovino, saj bo festival prva kolesarska dirka po snegu, ki bo pod okriljem UCI in bodo kolesarji dobili tudi vedno potrebne točke za vzpon po lestvici mednarodne kolesarske zveze. Dirka pa prinaša še eno novost, UCI namreč garantira tudi denarni nagradni sklad.

Nekaj o dirki

19. januarja se dirka začne s krajšim prologom po mestnih ulicah Gstaada. Nadaljuje se s tremi etapami, ki so dolge med 35 in 50 kilometrov ter imajo med 600 in 1000 višinskimi metri vzponov. Čas posamičnih etap je med tremi in petimi urami. Za šov bo poskrbljeno na nočni dirki na izpadanje. Prvo leto je bila dirka kot ena izmed etap, tokrat pa je eliminator dirka zase, seveda za vse, ki so prijavljeni na celotno tekmovanje.


Nočni Rocky Mountain eliminator je prava popestritev celotne dirke.

Štartnina in ostalo

V 690 švicarskih frankov (prvo leto je bila štartnina kar 1100 švicarjev) je všteto vse, od akreditacije, dirke v eliminatorju, kosila in večerje skozi dirko, oskrba na okrepnih postajah, vstop v kolesarski park, spominska “finisher” medalja in darilni paket. Prenočišče najdeš sam(a).


Ko je sonce in si obkrožen s prekrasno snežno kuliso, pozabiš na trpljenje.

Več informacij na snowbikefestival.com

Fotografije Snow Bike Festival

Preberi še:
Snow Epic: Zadnji dan tudi ‘snow’

Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam