Energija bikes
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
9. maja 2022

Video, fotografije in izjavi zmagovalcev Monike Hrastnik in Luka Berginca. Zmagovalca Lošinja sta žal še v mariborski bolnišnici.

Video poročilo evropskega pokala

Monika Hrastnik

“Vesela sem, da sem po dolgem času dirkala v seriji iXS, sploh na domači progi v Mariboru. Finalno vožnjo sem odpeljala zelo slabo. Malo sem se igrala poganjalčka, nisem se mogla zapet v pedal, vozila sem vse linije razen svoje, haha. Ampak na koncu dober trening v mokrem, prvo mesto in po dolgem času smo lahko furali skupaj s kolegi. Tako da je bil res zakon vikend!”

Luka Berginc

Posekana Lisica

O novem odseku je bilo veliko govora zlasti v petek in v soboto, preden so vsi usmerili misli v linije po vsej progi in v stotinke. Tekmovalcem je bil všeč, koga spominja na Leogang, fotografom in snemalcem je fotogeničen, le spletne komentatorje je estetsko zmotila poseka. Linije so se v mokrih razmerah spreminjale, razkrivale so se korenine in štorčki, kontrole je bilo ponekod zelo malo. Že vstop skozi prvi gozd je bil sila zoprn, zlasti v sobotni megli in temi.

Do nadaljnjega – dokler ne nadaljujejo z deli in izravnajo poseko v smučišče – bo proga takšna, kot je, tudi za obiskovalce parka.

In še fotografij …

Huda padca zmagovalcev Lošinja

Pred mesecem dni so Hrvatje slavili zmago svojega mladinca Franeta Medića na prvi dirki serije na Lošinju. Tokrat jih je sreča žal zapustila. Članski državni prvak Ivan Bašić je grdo padel že v sobotnih kvalifikacijah, po udarcu z glavo v nedeljo ni nastopal.

Medić pa je padel v nedeljskem finalu, v nedeljo zvečer so mu v mariborski bolnišnici odstranili poškodovano vranico, so danes sporočili s hrvaške kolesarske zveze.

V Mariboru je kratko potegnila tudi članska zmagovalka na Lošinju, Švicarka Jolanda Kiener. Padla je v nedeljo že na treningu pred finalom, zaradi notranjih krvavitev so jo prav tako operirali v Mariboru.

V finalu je s poškodbo rame odstopil tudi favorit med mladinci, Avstralec Toby Meek (MS Mondraker), najhitrejši iz kvalifikacij.

V blatnih razmerah na tako zahtevni progi padcev nikdar ne manjka, a pri nižjih hitrosti praviloma ne pride do težjih poškodb. Tokrat žal ni bilo tako.

Naslednja dirka serije bo od 3. do 5. junija na Semmeringu v Avstriji.

www.ixsdownhillcup.com

Fotografije Rick Schubert/Racement

Preberi še

iXS EDC Maribor: Tudi v finalu na vrhu Slovenca, a ne ista kot v kvalifikacijah

Energija bikes
Freestyle Giant Wheelbase Trgovina Ride Koloset
Sledite nam