Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
12. marca 2020

Prvi dve dirki EWS v Kolumbiji in Čilu na nove termine v novembru. Peršak in Štrancar bi morala biti danes na poti. Vid: “Celo zimo sem treniral za ta dva tedna, ampak kaj moreš …”

Zdaj, ko se zaradi virusa ustavlja cel svet vključno z NBA in Vitrancem, ni presenečenje, da bomo do nadaljnjega brez vseh omembe vrednih prireditev tudi v gorskem kolesarstvu. Včeraj so prestavitev prvih dveh dirk v Kolumbiji in Čilu objavili pri svetovni enduro seriji EWS. Imajo pa že nove datume: prva dirka v Manizalesu v Kolumbiji, ki bi morala biti na zadnji marčevski vikend, bo 7. in 8. novembra; druga v Farellonesu v Čilu bo namesto 4. in 5. aprila potekala 14. in 15. novembra.

Začetek sezone bo pač poznejši, zaključek pa prav tako.

V Južni Ameriki je potrjenih primerov okužbe s koronavirusom sicer zelo malo, težavno in tvegano pa je potovanje športnikov tja z vsega sveta, zato so se pri EWS skupaj s prireditelji v interesu varnosti odločili za prestavitev.

Peršak in Štrancar sta odpakirala kolesi

Vid Peršak in Primož Štrancar, tekmovalec in vodja ekipe Orbea Fox Enduro Team, bi morala biti danes na poti v Kolumbijo, pa ju je včeraj po vseh logističnih težavah s pripravo potovanja ujela prestavitev dirk.

“Dan pred letom sem izvedel, da sta prvi dve tekmi prestavljeni. Vsekakor to ni najboljša novica, ampak glede na dano situacijo verjetno edina pravilna poteza s strani organizatorjev,” pravi Vid.

“Celo zimo sem treniral za ta dva tedna, ampak kaj moreš, na koncu je na prvem mestu zdravje in družbena odgovornost, tako da odločitev v vsakem primeru podpiram,” še dodaja.

Primož pa: “Žal mi je, zelo mi je žal. Vid je v izvrstni formi. Njegovi časi na test kampu v Lousi prejšnji teden so bili odlični. Vložili smo ogromno truda, energije, znanja in seveda denarja v res močen start sezone. To so moje emocije in želja po tekmovanju in rezultatih. Če pogledam objektivno, pa je to odgovorna poteza EWS. Nihče od nas ne želi, da bi se zadeva širila po celem svetu. Vsi moram ravnati odgovorno in paziti na svoje zdravje in zdravje soljudi. V ekip smo se že reorganizirali, sledite nam na družbenih omrežjih.”

Ekipa je bila prejšnji teden v Lousi na Portugalskem na testiranjih vzmetenja s proizvajalcem Fox, tudi pokroviteljem ekipe, še teden prej pa je Vid preživel v Španiji pri ekipnem kolegu Gabrielu Torralbi.

Orbea Fox Enduro Teamu sledi na Instagramu @orbeaenduroteam in Facebooku @orbeaenduroteam

Vid Peršak @vidpersak
Primož Štrancar @primozstrancar

Fotografiji @aritzgordo

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam