17. januarja 2012

Koledar nove sezone je neuraden do roka za plačilo pologa prirediteljev. 8 krosov, 6 spustov in skupno DP, nič 4X in maratonov ter le en enduro.

Odbor za gorsko kolesarstvo in BMX Kolesarske zveze Slovenije nam je poslal predkoledar gorskokolesarskih in BMX tekmovanj za sezono 2012. “Predkoledar” zato, ker bo koledar uraden šele takrat, ko bodo prireditelji plačali polog. S pologom, ki ga bo odbor po izvedbi prireditve vračal (v primeru neizpolnjenih obveznosti, naprimer neizplačanih nagrad, bo z njim reševal situacijo), naj bi povečali odgovornost prirediteljev in se izognili nepotrebnim odpovedim dirk. Polog so do 15. februarja obvezani plačati vsi prireditelji pokalnih dirk in državnih prvenstev.

Pa preletimo koledar.

V krosu je osem pokalnih dirk, med temi po dolgem času zopet dve hrvaški. Za pokal mladih dodatno šteje še šest dirk. Državno prvenstvo bo na Javorniku, tako kot leta 2005 dvojček z DP v spustu! Žal ni prijavljen niti en maraton.

V spustu bo pokalnih dirk vključno z dvema na Hrvaškem šest. Dovolj, da DP na Javorniku ne bo štelo za pokalne točke.

BMX pokal ima tri postaje, za začetek pa DP v Mariboru.

Začuda je prijavljena le ena enduro preizkušnja, kar pa je še vedno bolje kot 4kros, ki bo očitno v Sloveniji stopil ob bok smučarskemu in deskarskemu krosu – nič prireditev, kar bo posledično pomenilo tudi le peščico tekmovalcev.

Kolesarska zveza Slovenije je proti koncu lanskega leta objavila tudi novo spletno stran, ki počasi dobiva tudi vsebino. www.kolesarska-zveza.si

Pojdi v koledar na mtb.si

Sledite nam