17. decembra 2011

11. predbožična tura Table in prijateljev v zaledju Kopra, tokrat z blatom namesto snega.

Po lanski jubilejni prvi desetki je tradicionalna tablaška prebožična tura letos vstopila v najstniška leta. Kljub zgodnji puberteti in muhavosti se ni izneverila tradiciji in je potekala na Primorskem, letos spet v Šavrinskem gričevju v zaledju Kopra.

Malo je manjkalo, da bi letos predbožična dosegla tudi naziv tretje zaporedne snežne ture, vendar je nekaj odvečnih stopinj to preprečilo. Smo pa imeli zato na voljo pestro ponudbo blatnih razmer. Te pa so bile kot nalašč, da se je okrog stoglava množica že tradicionalnih in tudi nekoliko manj tradicionalnih privržencev zabavala v gorsko kolesarskem dogodku leta. Na dobrih 30 kilometrov in okrog 1000 višinskih metrov dolgi trasi je vsak udeleženec našel kaj zase – navsezadnje so prav vsi že s s svojo pristonostjo in energijo prispevali tisto nekaj več, kar predbožična tura tudi je. Mogoče pa so ravno do ušes nasmejani blatni obrazi poskrbeli, da so se turobni oblaki navsezadnje odmaknili soncu.

Kdo ve – kakor koli pa, tudi letos ostaja dejstvo, da predbožična združuje; tablaše, netablaše, gorske in cestne kolesarje (ja tudi taki so bili danes z nami – na gorcu seveda), prijatelje iz onstran meje, tekmovalce in uživače … Skratka predbožična je postala že nujen priboljšek ob zaključku koledarskega leta. Drugo leto pa se spet vidimo – že dvanajstič. Pridi tudi ti, ker predbožično preprosto moraš izkusiti na svoji koži.

Na uvodni fotografiji postanek nekje, kjer ni bilo blata. Foto TD.

Tema na Tabli

Urednik pa doda: Ima kdo neuradno število udeležencev? Piši spodaj!

Sledite nam