Energija bikes
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
28. aprila 2016

Na novo urejene tri proge, letos gradnja dveh novih, najboljši SloEnduro iz ’015 … pa žar in pivo vso sezono. In ja, “vseslovenska” tu NE velja.

Snegec je malo ustavil žur v bike parkih, a se bo kmalu spet nadaljevalo. Pregled novosti nadaljujemo z lani odprtim Bike & Fun parkom Cerkno. Ki mu v resnici verjetno nihče ne reče tako.

Cerkno se lahko pohvali s tremi progami v dolžini od 1700 do 2800 m na višinski razliki približno 500 m, ki jo pokriva hitra 6-sedežnica Počivalo. Na vrhu pri restavraciji Alpska perla ni nikdar dolgčas.

Delovanje

Predvidoma sezono 2016 odprejo v soboto 7. maja. Posebne veselice ne bo, a obljubljajo kakšno presenečenje.

Obratovali bodo vsako soboto in nedeljo od 10. do 17. ure.

V restavraciji Alpska perla bo skozi vso sezono na voljo posebna ponudba za kolesarje (žar in pivo, pravijo).

Cene vozovnic

Dnevna vozovnica – 20 €
4-urna vozovnica – 15 €
2-urna vozovnica – 10€
Sezonska vozovnica – 150 €
Ena vožnja – 4 €

In še nekaj novega smo izvedeli – Bike park Cerkno letos ni vključen v sezonsko vozovnico Bike Slovenia Summer Pass. Iz istega razloga kot Javornik – ker se jim zaradi vikend delovanja ne izplača. Ste vi, ki ste vozovnico morda že kupili, to vedeli?

Najem opreme

Ob začetku sezone najem koles in zaščitne opreme še ne bo možen, a delajo na tem.

Novosti

Zaenkrat bodo ob začetku sezone glavna novost izdatno prenovljene obstoječe proge. Pripravljajo pa družinski “Smooth line” in pa “DH linijo”. Datum otvoritve še ni znan.

Že od vsega začetka so za gradnjo in urejanje prog odgovorni in zaslužni člani ŠD Pedal.

Dogodki in kampi

Med 13. in 15. majem z MTB Galaxy pripravljajo “MTB skills course”, tečaj gorskokolesarskih spretnosti po domače. Dogodek na FB

Že konec maja, 28. in 29., pa bo na vrsti Enduro Cerkno, druga preizkušnja serije SloEnduro, ki so jo udeleženci lani izbrali za najboljšo v sezoni.

Za vsak mesec do konca sezone obljubljajo delavnice, dirke, dogodke za otroke. Sledi njihovim kanalom za točne termine.

www.bike-fun-cerkno.si
cerkno-resort.si
www.facebook.com/SCCerkno

Uvodna fotografija bi lahko nastala skorajda kjer koli, a ker je na njej maneken Cerknega Tadej Razpet, je jasno, da je nastala prav tam, kjer je kamera na njegovih prsih posnela tudi zgornji video.


Smo si morali izposoditi še tole s strani SC Cerkno. Do kredibilnosti med bajkerji res ne pomaga, morda pa koga privabi na izlet …

Casio GShock
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
Sledite nam