yt capra, predel
19. maja 2021

O novi YT Capri več izveste iz drugega članka. Video, s katerim so ga prvič pokazali svetu, pa je zgodba zase, zato ga predstavljamo posebej.

Zgodba zase predvsem za nas, saj so večji del skoraj 23 minut dolgega videa posneli v Sloveniji s pomočjo slovenskih izvajalcev, tudi slovenskih kolesarjev. Skoraj čisto vse, pravijo pri slovenski produkciji Division Film, le nekaj kadrov je nastalo v Veliki Britaniji.

Med lokacijami boste verjetno spoznali Vršič, Predel (na naslovni fotografiji most pod razcepom za Mangart) ter Koroško, morda kaj Pokljuke in Maribora ali celo Črnotič. Pa med nastopajočimi?

Ko se je danski igralec Mads Mikkelsen – Bondov nasprotnik Le Chiffre ali televizijski Hannibal, torej predvsem negativec – v novembru mudil v Sloveniji, so naši mediji pisali o snemanju nove shrljivke. No, pa jo imamo.

Mikkelsen ima vlogo glavnega “kozla”. Capra, kot se imenuje priljubljeno kolo znamke YT, je namreč – kozel, če niste vedeli.

Vid, Hoza in naši video ustvarjalci

Slovenski igralci imajo nekaj stranskih vlog, bralce mtb.si pa bo verjetno bolj zanimalo, da v “puščavski” sceni furata Matej Grnjak in Blaž Hölcl. Akcijski prizori so posneti po zgledih iz videa Mesečeva dolina (Moon Valley), ki smo ga prvič videli v januarju 2020. Na istem mestu, v koroškem Žerjavu, nekaj kadrov pa je postavljenih na drugačno, puščavsko ozadje. Vid Peršak je naveden kot koordinator kaskaderjev za to sceno.

Tine Lenart, ki je sodeloval tudi pri Mesečevi dolini, je tokrat v puščavski sceni pilotiral dron. Z drona, ki ga je pilotiral Marko Ružič, je v tej in še nekaj scenah snemal še en kolesar/snemalec Matej Lavka. Miha Kolar (še eden iz ekipe Mesečeve doline) je bil direktor fotografije pri puščavski sceni. Če navedemo le ustvarjalce, ki se tudi sicer kdaj pojavijo na mtb.si, saj je odjavna špica polna slovenskih imen.

Marketing …

Video umetnina ali le razmetavanje denarja (veliko denarja) brez pravega sporočila? Presodite sami, a po komentarjih bi si njihovi kupci vsaj del tega cvenka želeli videti v podpori strankam, ki je pri YT bojda precej katastrofalna …

Oglej si še

Divja jaga
Video: Mesečeva dolina

Sledite nam