Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
19. januarja 2020

Kratek video Miha Kolarja z Vidom Peršakom in Blažom Hölclom na peščeni gori v Žerjavu. Spletna premiera.

V petek so obiskovalce koroškega filmskega festivala KOFF (Koroški outdoor filmski festival) v Mežici za zaključek večera presenetili s premiero zares lokalnega izdelka: 3-minutnega filmčka, ki so ga posneli nedaleč stran na peščeni gori v Žerjavu.

Velika mtb atrakcija Koroške je kolesarjenje po opuščenih rovih rudnika Mežica. Kar so v dolgih letih rudarjenja odpeljali izpod Pece, pa je na svetlem ustvarilo drugo atrakcijo za kolesarje, goro iz peska. Da bi lahko tudi takšni prizori v slogu velikih frirajd filmov, posnetih v Britanski Kolumbiji ali denimo v kitajski puščavi Gobi, nekega dne privabljali mtb obiskovalce na Koroško?


Kolesarita domačina Vid Peršak in Blaž Hölcl. Avtor filma je Miha Kolar @mihakolar, z dronom je letel Tine Lenart @tinelenart, s še eno kamero je upravljal Nik Gradišnik @nik.gradisnik, Dejan Pantner soundboost.net je nafriziral zvok.

“Hölcl je skopal ene dve liniji in sta s Peršakom furala. Vse smo posneli v enem dnevu,” pravi Miha. “Dejansko bolj projekt za dušo, po dolgem cajtu …”

Miha je začel s snemanjem in fotografiranjem gorskega kolesarstva. Zdaj se s tem ukvarja poklicno in resnega mtb videa ni naredil že desetletje.

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam