14. junija 2011

Od 1. julija na Krvavcu park z vrsto dejavnosti, med drugim tudi z gorskokolesarskim parkom v upravljanju podjetja MTB park. Slednji ponuja delo 4 dni tedensko.

1. julija se v gorskem centru Krvavec začne poletna sezona 2011, ki pa bo precej drugačna od dosedanjih. S tem dnem bodo namreč odprli Poletni park, namenjen predvsem družinam. Nad 1450 metri nad morjem jih bo čakal plezalno-pustolovski park, spust z gorskimi karti in skiroji, plezalni stolp, tramploni, lokostrelski poligon, gibalno-spretnostni poligon, frizbi golf, spust s tubo in tudi tisto, kar bralce mtb.si najbolj zanima – gorskokolesarski park.

Proge gorskokolesarkega parka te dni rastejo ob štirisedežnici Tiha dolina, v gozdu ob cesti v Tiho dolino, na in ob takoimenovani “sankaški”. To res pomeni le 120 višinskih metrov parka, a poudarek je na kakovostnem in zabavnem družinskem parku z nekako 1400 m dolgo progo. Proga v dolino ostaja. “Ta del parka je le začetek ponudbe za gorske kolesarje, trudimo se v bližnji prihodnosti pridobiti dovoljenja tudi za progo do spodnje postaje kabinske žičnice,” je povedal Luka Vrančič iz RTC Krvavec.

Upravljalec parka bo podjetje MTB park, ki upravlja že s kranjskogorskim parkom. “Tako velikopotezno se v Sloveniji še nihče ni lotil gradnje parka,” je strojno delo na delovišču ocenil Gorazd Stražišar iz MTB parka.

Poletni park bo odprt od 1. julija do 4. septembra vsak četrtek in petek od 12. ure do 17.30, ob sobotah in nedeljah pa od 10. ure do 17.30. Za najavljene skupine ga bodo odprli tudi druge dni v tednu.

Cen še niso objavili, informativno bo sezonska kolesarska vozovnica naprodaj za 140 evrov, dnevna za dni delovanja Poletnega parka 16, za dni od ponedeljka do srede (samo gondola) pa 14 evrov.

Poletno delo na Krvavcu

Za delo od četrtka do nedelje na Krvavcu iščejo nekoga, ki bo skrbel za delovanje kolesarskega parka (kar pač sodi zraven od varnosti do manjših popravil na progah). Interesenti se oglasite Gorazdu na email.

www.rtc-krvavec.si

Sledite nam