27. oktobra 2016

Dočakali smo koledar dirk v ciklokrosu za sezono 2016/17. Na sporedu bo enajst dirk in nova prizorišča.

Koledar dirk v ciklokrosu je nared. Enajst dirk s pričetkom že 6. novembra in trajanjem vse do 15. januarja. Nova prizorišča in organizatorji ter nekaj sprememb v pravilniku.

Začetek v Cerknici

V soboto, takoj po praznikih in ob koncu krompirjevih počitnic, bo prva dirka v organizaciji KK Pantal v Cerknici. Teden dni kasneje bo na sporedu CX Murska Sobota v Tropovcih v organizaciji istoimenskega kluba. 19. novembra bo ciklokros Vipava v organizaciji KK Izvir Vipava. Le dan kasneje, 20. novembra bo dirka v Škofji Loki, za organizacijo bosta poskrbela ŠD Vaitapu in ŠD Koloka.

Državno prvenstvo

Novomeški ciklokros bo štel tudi za naslove prvakov. Organizacija je v domeni JB Teama in KK Adria Mobil, datum prvenstva pa 26. november.

Nadaljevanje pokala

Že 3. decembra bo CX Cycling United v Šenčurju v organizaciji KK Šenčur. Teden dni kasneje, 10. decembra bo na sporedu Tradicionalni ciklokros Trzin v organizaciji Pici Bici, 17. decembra pa dirka v Kranju v organizaciji KK Sava Kranj. Dan pred božičem bo ciklokros Črne njive v Ilirski Bistrici. Za organizacijo bodo poskrbeli člani PD Snežnik Ilirska Bistrica.

V novo leto

7. januar bo rezerviran za 1. ciklokros Kamnje Potoče v organizaciji ŠKTD Kamnje Potoče. Zaključek pa bo 15. januarja v Vrtojbi. Ciklokros Pantal – Vrtojba bo v domeni KK Pantal.

Spremembe v pravilniku

Pravila za tekmovalce ostajajo enaka kot v prejšnji sezoni, spremembe so le za organizatorje. Pravilnik za disciplino ciklokros najdeš na spletni strani Kolesarske zveze Slovenije.

Celoten koledar s povezavami kmalu tudi na naši spletni strani.

Foto Grega Stopar

Preberi še:
Tahitre: CX naslov Sikošku

Sledite nam