Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
7. aprila 2015

V današnjem Delu daljši članek o zapletih z mariborskim bike parkom, ki jim še ni videti konca. Sezona bi se lahko že začela, pa že od oktobra ni jasno, kdo bo upravljal s parkom.

V današnjem Delu v članku z zgornjim naslovom in podnaslovom “Če bo ostal zaprt, bo Marprom izgubil do 300.000 evrov prihodkov” sta se novinarja Miha Rubin in Robert Galun posvetila zapletom z bike parkom Pohorje.

Na mtb.si zgodbo spremljamo od oktobra, ko je šel v stečaj ŠC Pohorje. Pa smo bolj malo pisali, saj se situacija spreminja tedensko, včasih dnevno, konca pa še ni videti.

Iztok Kvas (Spank) je imel s ŠC pogodbo o upravljanju parka, ki pa je s stečajem nična. Z novim upravljavcem naprav Marpromom, podjetjem v lasti Mestne občine Maribor, nove ni mogel skleniti, saj so bili tudi oni upravljavci le do konca zime. Zdaj je za dobre rešitve pozno, park so namreč lani odprli že za veliko noč. Marprom bi se po podatkih iz Dela upravljanja lotil tudi sam, a zaradi neurejenega statusa prog, ki kolesarje popeljejo v dolino, tega ne želi.

Iztok & Iztok

Kvas je zainteresiran za upravljanje, prav tako tudi za urejanje dovoljenj. Zaradi nove pravne osebe bo treba tudi soglasja lastnikov zemljišč zbrati na novo. Marprom pa ima očitno svojega favorita, drugega Iztoka. Iztok Tomšič je nekdanji tekmovalec, delegat slovenskega pokala v spustu in vodja reprezentance ter tudi vodja proge za dirke svetovnega pokala.

Lani je park obiskalo 14.000 kolesarjev. Park je tudi del združenja Gravity Card, ki pod eno sezonsko vozovnico združuje 13 srednjeevropskih parkov. Pohorski je tudi na letošnjem seznamu in če uporaba z vozovnico ne bo omogočena, so vozovnice od konca lanskega leta prodajali z lažno obljubo.

15 € za dnevno, pa inkasanta na štart

Marprom je sicer že objavil ceno za prevoz kolesarjev s kolesi z vzpenjačo: od 10 aprila boste za dnevno vozovnico odšteli 15 evrov. Super, a cena ne vključuje uporabe prog za spust. Kolesarji jih bodo sicer že našli, nekdanje uradne ali druge, a cene tudi vzdrževanja prog ne bodo krile, da o porastu konfliktov niti ne razmišljamo.

Direktor Marproma je ob tem glasno razmišljal, da bi uporabo prog pobirali ločeno, z inkasantom na vstopu v park. Konec maja pa na Pohorju pričakuje tudi tekmo svetovnega pokala.

Se bomo letos spuščali s Pohorja?

Beri na delo.si

Uvodna fotografija je z otvoritve sezone 2014, foto BPP.

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam