ljubljana mtb vikend
16. avgusta 2023

Ljubljanski MTB festival na dveh lokacijah, letos s tekmovanjem svetovne freeride serije FMB in dvodnevno dirko v enduru.

Zdaj že tradicionalni septembrski festival gorskega kolesarstva v prestolnici sledi konceptu združevanja kolesarjev, prizorišč in organizacij, enako kot v preteklih izvedbah pa vabi k lastni udeležbi ter gledanju in navijanju. Ljubljana MTB vikend bo potekal od 15. do 17. septembra na osrednjih MTB terenih Ljubljane – Bike parku Ljubljana in Golovec trails.

bike park ljubljana
V Bike parku Ljubljana bodo obračali za točke serije FMB

Izvedba festivala z letnico 2023 dobiva še večjo mednarodno noto, saj bo v sklopu prireditve potekalo tekmovanje prostega sloga svetovne serije FMB. Premierna izvedba v Bike parku Ljubljana ima oznako Bronze in bo odlično dopolnila dogajanje na obeh linijah skokov, ki omogočata izvedbo cele vrste norih trikov. Skupaj z big air tekmovanjem Bikehanic na liniji G-Shock bo sobotno popoldne v Podutiku res noro, z zagotovo izvirnimi komentarji ga bosta preko ozvočenja začinila Kristjan Vreček in DJ Lavka.

bike park ljubljana big line
Tudi velika linja bo spet oživela

Ure pred popoldanskim šovom bodo v znamenju endura in prvih dveh etap dirke Enduro Golovec trails, ene najbolje obiskanih dirk te discipline v Sloveniji. Etapi bosta postregli s povsem novima trasama, za razliko od preteklih izvedb je udeležba na sobotnih etapah obvezna. Tekmovanje se bo nadaljevalo v nedeljo v parku Golovec trails, na že poznanih poteh in tudi kakšnem novem odseku. Dirka je zaradi majhne medsebojne oddaljenosti etap tudi zelo prijazna do gledalcev in navijačev.

V Bike park Ljubljana se vrača tudi tekmovanje v pumptracku, znova pod pokroviteljstvom Scotta in Continentala. Petkovo večerno tekmovanje bo potekalo pod žarometi, udeležba pa bo glede na skokovit razvoj te discipline zagotovo močna. Še prej v petkovem popoldnevu bo v parku tekmovanje za “wild card” vstopnice za osrednjo sobotno tekmovanje v prostem slogu in skokih. Na obeh prizoriščih bo poskrbljeno tudi za lačne in žejne.

Povzetek programa festivala

Petek, 15. 9. / Bike park Ljubljana (Podutik)

  • 17:30 Bikehanic G-Shock Line Session – kvalifikacije
  • 18:30 Scott Continental Pump Challenge

Sobota, 16. 9. / Bike park Ljubljana (Podutik)

  • 14:00 Enduro Golovec trails (1. in 2. etapa)
  • 17:00 Finale FMB Bronze
  • 18:00 Bikehanic G-Shock Line Session
  • 18:30 Bikehanic G-Shock Line Show
  • Sledi razglasitev zmagovalcev in zabava z DJ-em
  • Čez dan bodo v parku potekale tudi animacije za otroke in vodeni izleti.

Nedelja, 17. 9. / Golovec trails (Rudnik)

  • 13:00 Enduro Golovec trails
  • 17:00 Razglasitev zmagovalcev dirke v enduru

Prijave za posamezne sklope so že odprte:

Bikehanic Big Line Session
FMB Freestyle Challenge

Ostale prijavnice bodo odprte v kratkem.

Organizacijski odbor sestavljajo Kolesarsko društvo Rajd, Športno društvo Golovec trails in medijski partner mtb.si, glavni pokrovitelj festivala pa je Mestna občina Ljubljana, ki tudi sicer podpira gradnjo gorskokolesarskih poligonov, med katerimi je treba poleg Podutika in Rudnika izpostaviti še Rašico in Črnuče, ter seveda že celo vrsto KoloParkov. Pokrovitelji festivala so še Zavarovalnica Triglav, NLB Skladi, Bikehanic, Extreme Vital, Proloco Trade, Sinter, Factory Store, Orodje Žabjek, Nutrispoint, Peugeot Slovenija, Liquishot, Lumar, G-Shock in Spar Online, partnerja pa sta Ljubljana je šport in Kolesarska zveza Slovenije.

www.ljubljanamtbvikend.si

#LjubljanaMTBVikend

Instagram @ljubljanamtbvikend
Facebook @LjubljanaMTBVikend

Preberi še

Ljubljana MTB vikend je šov in je generator razvoja gorskokolesarske scene
Enduro Golovec trails: Peta izvedba za petko
Ljubljana MTB vikend: V Šiški “pumpali” za dober namen

Sledite nam