18. maja 2015

Na drugi dirki serije SloEnduro v Cerknem so podelili tudi naslove državnih prvakov.

Cerkno z glavnim prizoriščem na vrhu smučarskega centra je gostilo drugo tekmo letošnje serije SloEnduro, organizatorji pa so pripravili dvodnevni spored s štirimi etapami v soboto in prav toliko etapami v nedeljo, kar je pričaralo odlično preizkušnjo in odlične boje za odličja.

Tekmovalci so se v soboto preko štirih hitrostnih preizkušenj spustili z vrha SC Cerkno pa vse do centra Cerknega, kjer se je spored prvega dne zaključil. V nedeljo je bil nabor etap podoben, le da so se morali tekmovalci povzpeti še nazaj do Počivala, kjer jih je čakala še finalna etapa. Po dveh dneh dirkanja in osmih hitrostnih preizkušnjah sta bila najhitrejša zmagovalec uvodne letošnje tekme Vid Peršak (Orbea Enduro Crew) in lanska zmagovalka Cerknega, Madžarka Lilla Megyaszai (Cube – Csomor).

Boj za vrh vse do zadnje etape

Za skupno zmago se je tokrat odvijal pravi boj med Peršakom in Kristijanom Medveščkom, ki nastopa brez kluba. Oba sta si najhitrejše čase na etapah izmenjevala že v soboto in dan zaključila z zgolj dvema sekundama prednosti v prid Medveščka. Podoben boj se je odvijal vse do zadnje etape, ko je Vid ponovno zaostajal za dve sekundi, a uspel zaključno preizkušnjo odpeljati šest sekund hitreje in tako se je veselil nove zmage v seriji SloEnduro. Na tretjo stopničko se je tokrat pripeljal Andrej Bratina (Kamplc Racing), peterico najhitrejših Cerknega pa sta zaključila domačin Tadej Razpet (Pedal Racing) in Peter Mlinar (KK Črn Trn).

Ženska zmaga ponovno na Madžarsko

Lilla Megyaszai se je v Cerknem veselila zmage že v lanski izvedbi, tokrat pa se očitno ponovno dobro znašla na razmočenih tleh, saj je najhitrejši čas dosegla prav na vseh etapah tako, da njeno vodstvo ni bilo nikoli ogroženo in je na koncu slavila z lepo prednostjo več kot treh minut pred drugo uvrščeno Nino Rupnik (MBK Sportr.si). Zadnjo mesto na zmagovalnem odru je zasedla Italijanka Giulia Albanese (U.C. Caprivesi)

V kategoriji mladincev je zmago domov odnesel Grega Žvan (MBK Sportr.si), ki je moral za zmago ugnati dva hitra domačina, Matjaža Isteniča na drugem in Maksa Trobca (oba Pedal Racing) na tretjem mestu.

V kategoriji mlajših veteranov je zmago domov odnesel Robert Kordež (Black Hole Enduro Team). Na drugem mestu je končal Jaka Tancik (Energijateam.com), zadnje mesto na zmagovalnih stopničkah pa je osvojil Valter Krajnik (MBK Sportr.si).

Med starejšimi veterani se je zmage ponovno veselil Primož Štrancar (Orbea Enduro Crew), ki mu je uvrstitev v najhitrejšo peterico v skupni kategoriji ušla za las. Na srednji stopnički je po tekmi stal Janez Golmajer (MTB Klub Kranj), pod njim pa Andrej Stroj (Hrv, BK Opušteno).

V kategoriji Hobi je zmago domov odnesel Kristijan Medvešček, za njim pa sta se uvrstila Avstrijca Manuel Liendl in Michael Brulz.

V Cerknem tudi za naslove državnih prvakov

Dirka v Cerknem je bila hkrati tudi letošnje državno prvenstvo v enduru. Novi državni prvaki so tako postali že zgoraj omenjeni Vid Peršak v članski kategoriji, Grega Žvan med mladinci, Robert Kordež in Primož Štrancar pa v veteranskih kategorijah. Nina Rupnik je nova državna prvakinja med ženskami. Za državno prvenstvo je bila dodana tudi kategorija amaterji, ki je sicer v SloEnduru še ni, kjer je novi državni prvak postal Klemen Markuš (Energijateam.com).

Sezona se nadaljuje s tekmo serije 4Fun čez 14 dni na Krvavcu, kjer tekmovalce čaka posebnost letošnje sezone, skupinski štart.

Poročilo z vrstnimi redi na sloenduro.com

Na uvodni fotografiji novi prvak Vid Peršak, vse foto Nejc Bole.

Sledite nam