22. maja 2016

V Nemčiji na drugem letošnjem krosu za svetovni pokal le 40. mesto za slovensko predstavnico med elito. Krajnc in Naglič pri U23.

V Nemčiji na drugem letošnjem krosu za svetovni pokal le 40. mesto za Tanjo Žakelj (Unior Tools Team). Med mlajšimi člani Calcitova Gregor Krajnc in Rok Naglič na 51. in 61. mestu.

V članskih kategorijah elite sta zmagovalca postala Danka Annika Langvad (Specialized Racing), ki je bila najhitrejša že na prvi dirki v Avstraliji, pred švedsko mlajšo članico Jenny Rissveds (Scott-Odlo) in Kanadčanko Catharine Pendrel (Luna Pro team). Tanja je na 40. mestu zaostala nekaj več kot 10 minut.

Še bolj napeta je bila ditrka članov elite, ki jo je naposled v šprintu dobil Švicar Nino Schurter (Scott-Odlo) pred Francozom Julienom Absalonom (BMC), tretji je bil s slabo minuto zaostanka še en Francoz Maxime Marotte (BH-SR Suntour-KMC).

O dirki Tanje Žakelj v poročilu Unior Tools Teama:

Skromno 40. mesto je seveda slab rezultat za Tanjo Žakelj, ki ji po dobrem nastopu na evropskem prvenstvu spet ni steklo v svetovnem pokalu. V Nemčiji ni bilo tehničnih težav, ampak noge enostavno niso dale več.

Tanja Žakelj je štartala s številko 24, že takoj po štartu pa v gneči izgubila nekaj mest. Tudi sama je vedela, da to na tej progi še ni odločilno, in nekaj časa je tudi pridobivala mesta. Nato pa se je ustavilo in znova je začela nazadovati.

Tanja je bila povsem odkrita glede občutkov po dirki: “Zelo, zelo, zelo slaba dirka in se zdaj tudi katastrofalno počutim. Nisem mogla doseči tistega, kar sem si želela. Želim vedno boljše rezultate, pa nekako ne pridem do njih. Kot da se ne bi mogla 100-odstotno ‘pomatrat’. Na začetku dirke sem si slušala izboriti najboljši položaj. Na druge se nisem ozirala, bile smo dokaj skupaj in tudi vzpon v štartnem krogu ni naredil neke selekcije. Vse je bilo še dosegljivo, če bi le lahko dala kaj več od sebe, a preprosto nisem mogla.”

V četrtem izmed šestih krogov je doživela še neroden padec na blatnem odseku in zletela je s proge, a bistvenega vpliva na končni rezultat to ni imelo.

Tanjo čaka dober počitek, že jutri pa odhod v La Bresse, kjer bo prihodnjo nedeljo naslednja dirka za svetovni pokal. Ostaja optimistična in zbrana, medtem pa bo skupaj s trenerjem seveda tudi analizirala podatke z današnje dirke in skušala ugotoviti, kaj je šlo narobe.


Dan je začela dirka mlajših članov s kar 142 nadobudneži, med njimi našima Gregorjem in Rokom.

Po dirki sta povedala takole:

Gregor: “Startal sem dobro, pridobil nekaj pozicij in 3 km dolg startni krog končal na 35. mestu. Nato sem tempo malo spustil, saj ga je letelo in klanci so bili dolgi. Spusti mi niso delali težav, mogoče sem bil še od koga hitrejši, a prostora za prehitevanje je bilo malo. iz kroga v krog sem držal podobno skupino, a so iz ozadja prihajali boljši in na sprehitevali, tako da sem počasi drsel po lestvici in končal na 51. mestu. Za ubranitev lanskega 27. mesta mogoče ni zmanjkalo veliko, a na svetovnem pokalu odločajo malenkosti. Sedaj sledi malo počitka in pot v Francijo, kjer v nas v nedeljo v La Bressu čaka drugi svetovni pokal.”


Grega Krajnc

Rok: “S 43. štartnim mestom sem bil zadovoljen, ampak ga danes žal nisem dobro izkoristil. Noge že od štarta niso bile takšne, kot bi hotel. Dal sem seveda vse od sebe, ampak to ni bilo dovolj za dobro uvrstitev. Verjamem, da bom v Franciji tole uvrstitev popravil in oddirkal seveda spet na polno. Upam, da me noge ne bodo pustile na cedilu.”


Rok Naglič

Vrstni redi na uci.ch
Posnetek dirke članic na redbull.tv

Preberi še
XC Cairns: Langvadova in Schurter, Tanja s smolo

Vse fotografije Grega Stopar

Sledite nam