Freestyle zaposluje 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
10. aprila 2010

Uspel eksperiment na DH Javor. Matej Drnovšek s “pole positionom” pred začetkom sezone, na drugem mestu z do stotinke enakim časom Nejc Rutar in Miran Vauh. Predsezonski testni dan ali Monster test event dobro sprejet.

Uspel eksperiment na DH Javor. Matej Drnovšek s “pole positionom” pred začetkom sezone, na drugem mestu z do stotinke enakim časom Nejc Rutar in Miran Vauh. Predsezonski testni dan ali Monster test event dobro sprejet.


#1 Matej Drnovšek (foto AD)

#1 Matej Drnovšek (foto AD)


#2 Nejc Rutar (foto AD)

#2 Nejc Rutar (foto AD)


#2 Miran Vauh

#2 Miran Vauh


Drč

Drč


Nejc

Nejc


Haas

Haas


Beki

Beki


Na štartu

Na štartu


M kot Monster ali kot Manson

M kot Monster ali kot Manson


Vauh, Rutar in Drnovšek

Vauh, Rutar in Drnovšek


160 spustašev in spustašic iz petih držav se je udeležilo otvoritvena prireditve letošnje sezone spusta v Sloveniji. Prišli so na ves dan spuščanja po legendarni progi DH Javor z uporabo uradnega prevoza na štart. Popoldan je stekla še ura časomerilcev in v slogu testiranja za moto GP dobili smo najhitrejše tekmovalce dneva.

Komu bi bolj privoščili najboljši čas dneva kot Mateju Drnovšku – Drču, domačinu iz ekipe MTB Trbovlje/Specialized, ki je lani na najbolj nemogoč način končal sezono – s prometno nesrečo v tednu pred svetovnim pokalom Maribor, ko ga je na ulici na kolesu podrl motorist. Po težkih poškodbah in vrsti operacij je na kolo sedež šele pred dvema mesecema, šele v zadnjem mesecu pa tudi na kolo za spust. Skupaj s Sebastjanom Zmrzljakom je najbolj zaslužen tudi za organizacijo današnjega dne.

Drč je bil danes za dobri dve sekundi hitrejši od Nejca Rutarja in državnega prvaka Mirana Vauha, ki sta dosegla do stotinke enak čas. Najhitrejša trojica je dosegla kar sedem najboljših časov, šele potem sledi favorit Jan Cestnik, zadnji zmagovalec na tej progi v sezoni 2008. Med najboljšimi dvajsetimi časi sledi še šest imen. Najhitrejši mladinec je bil Blaž Hölcl, najhitrejše dekle pa Rebeka Barlič.

Nekaj kapljic zjutraj, nekaj popoldan, sicer pa dobre razmere na odlično pripravljeni progi. Tudi hitri in ponekod mastni, tako da brez poškodb ni šlo. Andrej Turk (Deš Fleš) si je zlomil prst in poškodoval ramo, Hrvat Berislav Topol si je zlomil palec na nogi, rešilec pa je opravil še nekaj voženj.

Manjkalo je nekaj hitrih tekmovalcev. Nekateri se “šparajo” za prave dirke, drugi so žal že na seznamu poškodovanih. V zadnjem tednu sta se poškodovala Luka Novak (izpahnjena rama pri trenningu 4X) in Miha Halzer (zlomljena podlahtnica pri motokrosu).

Dan za poskušanje, merjenje in primerjanje. Monster test event je po besedah udeležencev nekaj, kar jim pride prav pred prvimi dirkami. Kdo bi imel na tej progi raje spet pravo dirko, a teh je letos v koledarju več kot dovolj.

Izjave

Matej Drnovšek: “Danes bi bil zadovoljen, če bi zmagal kdorkoli od nas Trboveljčanov. Zadvoljen pa se sam s seboj, da sem se po dolgem času vrnil. Danes sem si rekel, da bom pač peljal v svojem tempu, ura bo pa povedala, koliko je to vredno. Očitno sem se vrnil v igro. Poškodba je bila tako bedna in nepovezana s kolesarstvom. Če bi bilo malce drugače, bi bilo lahko tudi veliko hujše, tako da sem zelo vesel, da sem lahko spet na kolesu. Zabavam se, kul mi je, in tako si bom vzel vso sezono.”

Miran Vauh: “Kar zadovoljen sem. Imam še nekaj težav s kolesom, tretjič zapored mi poka nihajka, sicer pa bo. Treniral sem dobro.”

Nejc Rutar: “Glede na vse kar dobro. Veliko smo vozili, devet fur enem dnevu, tako da je bil dober trening.”

Jan Cestnik: “V redu. Malo bi še razširil progo, odstranil kakšno drevo … haha. Na progi sem več delal kot vozil po njej, ampak jo vseeno dobro poznam. Organizacijsko se nam je lepo izšlo.”

Mathias Haas, najhitrejši tujec: “Dobra proga, prvič sem tu. Tudi format mi je všeč, na čas lahko opraviš en nastop za drugim, kar je odlično za trening in za začetek sezone.”

Sebastjan Zmrzljak, prireditelj: “Kar v redu, veliko prijavljenih, žal tudi nekaj poškodb, a po trenutnih podatkih nič hujšega. Mislim, da so zadovoljni vsi, ki so prišli. Moramo še potegnit črto in razmislit, kako bomo nadaljevali z DH Javor.”

Najboljših 20 časov

1. Matej Drnovšek (MTB Trbovlje/Specialized) 1:55,25
2. Nejc Rutar (MBK Orbea) 1:57,58
2. Miran Vauh (KK Črn trn) 1:57,58
4. Drnovšek 1:58,46
5. Vauh 1:58,70
6. Vauh 1:59,31
7. Drnovšek 1:59,52
8. Jan Cestnik (MTB Trbovlje/Specialized) 1:59,53
9. Cestnik 1:59,92
10. Drnovšek 2:01,11
11. Andraž Jeršin (MTB Trbovlje/Specialized) 2:01,46
12. Jeršin 2:01,87
13. Mathias Haas (Avt, Alpine Commencal Austria) 2:03,25
14. Jure Logar (Enduro Mulisha) 2:03,75
15. Rutar 2:04,28
16. Logar 2:04,57
17. Raffael Matrowsky (Aut) 2:04,63
18. Blaž Hölcl (Enduro Mulisha) 2:05,24
19. Hölcl 2:05,54
20. Žiga Pandur (KD Rajd/Unior Tools Team) 2:05,99

Video >>


Povezave:

www.monster.mtbtrbovlje.net

 

Vse foto Anže Furlan

Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam