4. septembra 2017

Legendarni kolesarski butik na Celovški cesti v Ljubljani se bo s 30. septembrom zaprl. Kaj, zakaj in kako, si preberi v nadaljevanju.

Že v začetku pomladi smo izvedeli, da bodo morali fantje iz kolektiva Pici – Bici zapreti svoj kolesarski butik na Celovški, saj naj bi stavba, v kateri imajo v najemu prostor, zamenjala lastnika, novi pa naj bi imel s stavbo drugačne načrte.

Tole so zapisali:

Dragi kolesarji, simpatizerji, nergači, navijači … prijatelji. Danes vas nagovarjamo s težko, a globoko premišljeno novico.

Odločitev ni bila lahka. Prihodnost Pici Bicija je bila pod vprašajem že od pomladi, ko nas je Nova Ljubljanska banka obvestila, da nas meče na cesto. Sprva se je obvestilo nove lastnice stavbe, v kateri se nahajamo, zdelo kot dobra spodbuda za nadgradnjo v boljši prostor. V času iskanja prostora pa so se nam razjasnile marsikatere stvari.

V šestih letih nam je iz nič uspelo ustvariti več, kot bi si lahko kadarkoli želeli. Verjamemo tudi, da bi v nadaljnjih šestih letih zgradili še veliko več. Pici Bici je iz skromne ideje štirih prijateljev zrasel v kolektiv enako mislečih kolesarskih navdušencev in končno odrasel v zrelo idejo z jasnim ciljem.

Kolesarski butik smo začeli kot drugačno trgovino s servisom. Vedno smo se trudili prodajati kakovostne kolesarske dele po čim bolj normalnih cenah, svetovali smo vsakemu, ki se je obrnil na nas in v trgovino sprejeli prav vse, brez diskriminacije. In postali edina specializirana trgovina koles, sestavljenih po naročilu, z močnim poudarkom na jeklenih okvirjih.

Kolesarski butik Pici Bici je bil zbirališče širokoglednih ljudi, ki jim kolesa predstavljajo pomembno stvar v življenju. A vseeno to ni bilo dovolj za tisto najbolj bistveno. Nadaljevanje zgodbe Pici Bici v novem prostoru tik pred zimo je namreč preveč tvegano.

Na preteklih šest let gledamo s ponosom. Uspelo nam je ustvariti kolektiv kolesarjev, ki bo Pici Bici zgodbo nadaljeval še dolgo po 30. septembru, ko bomo zaprli svoja vrata. Ustanovili smo kolesarski klub, katerega člani dosegajo zavidljive rezultate na domačih in tujih tleh. Organizirali smo dogodke, ki so postali znani po vsem svetu, ter poskušali obujati ciklokros in dirkališčno kolesarstvo.

Povezovali smo gorske kolesarje s cestnimi, izobraževali o alternativah mestnega kolesarjenja in širši javnosti predstavili potovanje s kolesom.

Do 30. septembra 2017 bo butik Pici Bici na Celovški cesti 50 deloval kot do sedaj. Od danes naprej so vsi izdelki na odprodaji. Če pa želite kolo sestaviti po naročilu ali pa imate kakšne posebne želje, nam še vedno lahko pišete na elektronsko pošto, tudi po omenjenem datumu zaprtja.

Hvala za šest nepozabnih let!

Sledite nam