15. julija 2019

V Franciji na Megavalanchu, največjem spustu s skupinskim štartom, Černilogar na rob prve stoterice.

Dirka vseh dirk v niši (enduro) spustov s skupinskim štartom, izvirni Megavalanche, ki ga v Alpe d’Huez v Franciji prirejajo od leta 1995, je letos privabil rekordno število slovenskih udeležencev. Med približno 2000 kolesarji v petkovih kvalifikacijah jih je bilo sedem Slovencev in ena Slovenka, kar pet moških pa se je uvrstilo med 350 finalistov nedeljske dirke.

Nejc Černilogar (Energijateam.com) je v finalu na 22 km trasi z 2600 višinskimi metri spusta zasedel 101. mesto, Jernej Muzga (MTB Trbovlje) je bil 124., Andraž Jeršin (MTB Trbovlje) 129., Primož Resman (TaMalPetek) 131. in Jan Pirnovar (MTB Trbovlje) 267. Resman je bil v kvalifikacijah v svoji skupini celo 13. najhitrejši in si prislužil štartno mesto v peti vrsti.

Oglej si: Černi, Jeri in Primož na Megavalanchu


Naši finalisti v cilju na zasluženem izotoničnem napitku, od leve: Jeršin, Černilogar, Muzga, Resman in Pirnovar

Sebastjan Zmrzljak (MTB Trbovlje) je za mesto oziroma sekundo zgrešil finale, a zato odlično opravil s sobotno dirko Challenger, ki jo je končal na 33. mestu in celo na tretji stopnički v kategoriji Master 40. Goran Skok je zasedel 31. mesto v finalu kategorije “affinity”.

In ne pozabimo na damo: Andreja Jagodic (MTB klub Kranj) je nastopila v finalu A pri ženskah in zasedla 26. mesto z zaostankom 22 minut za zmagovalko, Nemko Ines Thoma (Canyon Factory Racing).

Najboljši slovenski dosežek med moškimi si še vedno lasti Anže Bizjak – 48. mesto leta 2009.

“Razmere so bile kar dobre, s štarta ni bilo ledeno, naredili so se jarki, sneg pa se je nehal nekaj prej, kot je bilo vidno z lanskih posnetkov,” poroča Muzga, tako kot Černilogar in Resman nekdanji tekmovalec v krosu. “S štartnimi pozicijami v ozadju pač nismo imeli dosti možnosti za kaj več, saj smo se zataknili v gneči. Sicer pa odlično!”

Černi, Jerry in Primož so snemali v kvalifikacijah (video s finala sledi)


Dirko je letos dobil Portugalec Jose Borges (Miranda Racing Team) s časom 39 minut in 3 sekunde pred Francozoma Kilianom Bronom (Intense Mavic Collective, njegovo vožnjo si oglej spodaj!), ki je na drugem mestu zaostal 8 sekund, in Kevinom Miquelom (Team Sunn), ki je na tretjem mestu za zmagovalcem zaostal pol minute.

Vrstni redi


Naslovna fotografija Inovphoto

Sledite nam