12. decembra 2018

Afriški lev Peter te vabi na kolesarski kamp v Rabac, ki ga prireja v drugi polovici januarja prihodnje leto.

Podredil si je Cape Epic, Brasil Ride, Mitas 4 Islands in mnoge maratone. Sedaj te vabi, da spoznaš skrivnosti treninga in gorskega kolesarstva na sploh. Peter Vesel je trenutno naš najboljši kolesar na etapnih gorskokolesarskih dirkah, v drugi polovici januarja prihodnje leto pa organizira kolesarski kamp v Rabcu in te vabi, da se mu pridružiš!

Hitra dejstva

Hoteli Valamar so ponudili zelo ugodno ceno polpenziona za podaljšani vikend med 18. in 20. januarjem prihodnje leto. Ta znaša 30 evrov na osebo na dan v dvoposteljni in 40 evrov v enoposteljni sobi.

Pridruži se lahko kdor koli, s kolesom ali brez, pari, družine … Kolesarjenje bo prilagojeno sposobnostim udeležencev, pa če si občasni gorski kolesar, rekreativni tekmovalec ali profesionalec. Prostor je za vse in vsi so dobrodošli. Prihod lahko v četrtek ali petek, odločitev je tvoja.

Več informacij o programu sledi. Okvirno bo na sporedu med tremi in štirimi urami kolesarjenja vsak dan in to v okolici Rabca ter delih trase maratona Valamar Terra Magica in Bike Parka Rabac.

Do 18. decembra se lahko prijaviš na Petrov elektronski naslov – servis.vesel@siol.net. Le tako bo ponudba tako ugodna, kot je navedeno zgoraj.

Kako se je Peter odločil za izvedbo kolesarskega kampa?

“Kaj pa vem. Že nekaj časa me ljudje sprašujejo za nasvete in rad jim pomagam. Zaradi tega sem lani organiziral srečanje Po poteh Martina Krpana. Želijo si skupnih voženj z menoj in rad jim ustrežem. A v sezoni je to skoraj nemogoče, pozimi pa razmere tega v mojih koncih ne dopuščajo.

Ko me je Manuel Fumić povabil na svoj kamp v Rabcu, sem tam spoznal Tonija in Andreo, ki sta odgovorna za kolesarski produkt Valamarja in Rabca ter njegov bum v zadnjih letih. Beseda je dala besedo in ideja je bila v moji glavi prisotna skozi celo sezono. Potreboval sem nekaj časa, da jo spravim na papir in v življenje in zdaj je tu.

Kot rečeno, bo to podaljšani vikend, lahko od četrtka ali petka dalje, kakor komu bolj ustreza. Primeren bo za vse generacije, ne glede na spretnost. Glavnina kampa bo posvečena uživaškim vožnjam in razgledom, za bolj recimo napredne, pa bom tudi imel kak bolj zahteven trening. Dogovarjam se tudi za kako razlago o prehrani in masaži, a zaenkrat še ne obljubim.

Torej kamp bo namenjen v prvi vrsti uživanju v vožnji in naravi v okolici Rabca, ki ponuja nešteto poti in seveda tudi kolesarski park, svoje pa bodo dobili tudi naprednejši in bolj zahtevni kolesarji. Upam, da se v čim večjem številu srečamo v Rabcu. Nestrpno vas pričakujem!”

Na naslovni fotografiji Peter z nemškim asom hrvaških korenin Manuelom Fumićem

Sledite nam