9. aprila 2016

Že dobro poznana mešana dvojica gre v Južno Afriko z željo po čim višji uvrstitvi. Ciljata na stopničke, pa tudi više!

Mešana dvojica Vesel in Kraft na dirko z željo po čim višji uvrstitvi
. V Južni Afriki se je ena izmed velikih dirk zaključila pred dnevi, mi pa se že pripravljamo na drugo, ki se bo začela čez manj kot štirinajst dni.

joBerg2c

Dirka, ki je pravo nasprotje Cape Epica, se imenuje Joberg2c. Ime dirke pomeni od Johannesburga do obale Indijskega oceana. Z južnoafriškega platoja na nadmorski višini 1600 metrov do 900 kilometrov oddaljene morske obale.

Tekmovanje je brez statusa UCI, zato si lahko privošči bolj avanturistične etape in vodenje z GPS ter svobodno odloča o pomembnosti tekmovalnih kategorij. Tako so se letos odločili, da bodo uvedli denarne nagrade za tandeme, mešani pari pa so postali najbolje nagrajena kategorija dirke. In prav mešani pari bodo imeli vso našo pozornost.

Peter Vesel, ki se je letos odločil, da izpusti Cape Epic, je dirko joBerg2c izbral za svojo vsakoletno afriško izkušnjo. Ko se je prijavljal, še ni vedel, da bo njegova kategorija, v kateri bo nastopil skupaj s Ivonne Kraft s katero sta lani na Epicu zmagala, postala najbolje dotirana dirka za mešane pare na svetu.

Po objavi organizatorja Craiga Wapnicka, da je zagotovil sponzorja za bonus – odvetniško pisarno, ki se med drugim ukvarja tudi z družinsko zakonodajo – je zanimanje za kategorijo poskočilo za nekajkrat. Tako so med prijavljenimi pari tudi Sonya Looney in Juki Ikeda, Amy Beth McDougal in Grant Usher, Samantha Sanders in Victor Justin, Catherine Williamson in Johan Labuschagne ter še nekaj močnih domačih parov, ki so se na joBerg2c prijavili po zaključku Epica. Tako “naš” par, Petra in Ivonne, čaka konkurenca, ki je enaka tisti na Epicu, kar seveda pomeni, da bo dirka naporna in izenačena do konca. Še posebej zato, ker so na Jobergu starti po kategorijah in tako vodilni v skupni uvrstitvi nima nikakršne prednosti.

Peter pravi:
“Letos sem izpustil Epic, ker mi je manjkalo motivacije za iskanje sponzorjev in vse preglavice z dirkanjem na njem. Vseeno pa se Južni Afriki ne morem in nočem izogniti. Prijatelj mi je predstavil joBerg2c in všeč mi je bilo njegovo navdušenje nad dirko. Tako sem se malo bolj pozanimal in format dirke mi je bil zelo všeč. Poleg tega naj bi bila tudi prehrana na dirki precej bolj zanimiva kot na Epicu, pa tudi družabno življenje je precej bolj pestro. Sprva sem mislil dirkati solo, a je tu le ena kategorija od 18 do 99 let. Ker nimam želje po dokazovanju z mladoletniki, sem se odločil, da povprašam Ivo, kaj misli o tej dirki. Takoj je bila za in prijavila sva se. Ko so objavili povišanje nagradnega sklada je bila to samo motivacija več za bolj resen pristop k dirki. Na vsak način se bova borila za zmago, zadovoljna pa bova tudi s stopničkami.”

Slovenska ekipa s spremstvom v Južno Afriko potuje 18. aprila.  Spremljate ga lahko tudi na njegovi Facebook strani.

Petrov projekt so podprli:

joberg2c.co.za 

Naslovna fotografija Petra in Ivonne z lanskega, zmagovalnega Cape Epica. Foto organizator.

Preberi še:
Od Johannesburga do Scottburga, joBerg2c

 

Sledite nam