19. septembra 2016

V Valbergu v Franciji prva zmaga Sama Hilla v svetovni enduro seriji, Cecile Ravanel nadaljuje serijo. Pred Vidom le Francozi.

Sedmo in predzadnjo preizkušnjo svetovne enduro serije (EWS) v Valbergu v francoskih primorskih Alpah sta dobila Avstralec Sam Hill (Chain Reaction Cycles Paypal) in Francozinja Cecile Ravanel (Commencal Vallnord Enduro). Hill prvič, Ravanelova pa serijsko – letos je bila druga le na tretji dirki na Irskem.

Edini slovenski predstavnik Vid Peršak (Gaes Orbea Enduro Crew) je med mlajšimi od 21 let zasedel 5. mesto. Pred njega se je uvrstila le četverica Francozov z Adrienom Daillyjem (Lapierre Gravity Republic) na čelu.

“Imel sem nekaj dobrih in nekaj povprečnih etap,” je po dveh dneh in sedmih hitrostnih preizkušnjah povedal Vid. “Dirka je bila zelo težka, vreme se je vseskozi spreminjalo. Počutil sem se dobro, a sem imel veliko dela s prehitevanjem. Naredil sem nekaj dobrih časov, vendar skupno nisem mogel poseči kaj višje, Francozi so doma preprosto težko premagljivi.”


Vrhunec vikenda je bil dvoboj med legendama spusta. Hill, letos dvakrat drugi v EWS, sicer pa v karieri petkrat svetovni prvak (trikrat med člani), se je spoprijel za 10-kratnih svetovnim prvakom v spustu, 9 let starejšim Francozom Nicolasom Vouillozom (Lapierre Gravity Republic). Naposled mu je Hill le ušel za 9 sekund, Vouilloz je dirko končal na drugem mestu, tretji pa je bil Kanadčan Jesse Melamed (Rocky Mountain Urge BP).

Richie Rude (Yeti / Fox Shox Factory Team) je s 7. mestom obdržal vodstvo v skupni razvrstitvi, a zasledovalca Damien Oton (Devinci Enduro Racing) in Jerome Clementz (Cannondale) mu bosta na zadnji dirki dihala za vrat.

Vid je v svoji kategoriji na 6. mestu s teoretičnimi možnostmi za preboj na stopničke. Zadnja dirka serije bo 1. in 2. oktobra v italijanskem mestecu Finale Ligure.

Vrstni redi

www.enduroworldseries.com

Uvodna fotografija Sven Martin za CRC Paypal

Še Vidov posnetek s treninga

Sledite nam